Ce trebuie să faci în caz de accident auto

.

Orice conducător auto poate trece prin această experință neplăcută. Indiferent de cine este vinovat sau de tipul accidentului auto trebuie să ai în vedere câteva aspecte care te vor ajuta să treci peste acest tip de incident.

  1. Rămâi calmă!

Încearcă să controlezi situația rămânând calmă. Nu te enerva, chiar dacă accidentul nu s-a petrecut din cauza ta. Păstrează-ți capul limpede și nu îți vărsa frustrările. Concentrează-te ca toată lumea să fie în siguranță.

  1. Verifică dacă sunt răniți!

În cazul unui accident auto, nu mai contează a cui a fost vina. Dacă sunt pasageri, conducători auto sau pietoni care au avut de suferit de pe urma accidentului în care ai fost implicată, sună de urgență la 112.

  1. Protejează locul accidentului!

După ce te-ai asigurat că cei care au nevoie de ajutor medical sunt în ordine, scoate triunghiul reflectorizant și asigură zona. Nu mișca mașina! Poliția va avea nevoie să stabilească circumstanțele în care a avut loc accidentul.

  1. Sună la compania de asigurări!

Raportează accidentul și întreabă care sunt pașii de urmat pentru despăgubiri și repararea mașinii.

  1. Sună la poliție!

Chiar dacă nu este niciun rănit, este absolut necesar să suni la 112 să anunți accidentul poliției.

  1. Fă schimb de informații!

Cere și oferă anumite date părților implicate. Numele complet, număr de telefon, numărul mașinii,  modelul, marca și culoarea mașinii.

  1. Fă poze!

Folosește telefonul mobil și fă poze la locul accidentului. Dacă sunt răniți, nu ezita să fotografiezi sau să filmezi. Aceste dovezi se pot dovedi extrem de utile în cadrul unui proces.

  1. Notează detaliile!

Scrie pe telefon sau în agenda ta toate circumstanțele în care a avut loc accidentul. Condiții meteo, calitatea drumului, ora etc

  1. Caută martori!

Dacă există la fața locului oameni care au asistat la acest accident, cere-le numele și numărul de telefon.

  1. Mergi la spital!

Chiar dacă nu pari a fi rănit, mergi la un consult medical. Anumite traumatisme apar mai târziu sau simptomele lor sunt mascate de valul de adrenalină.

  1. Ia-ți obiectele de valoare!

Dacă mașina ta este preluată de o firmă specializată, nu uita să iei actele mașinii și obiectele personale de valoare din mașină.

  1. Cheamă un avocat!

Ai fost implicat într-un accident mai complicat? Sună-ți avocatul! Îți poate da sfaturi valoroase!

  1. Fii pregătit!

Ai grijă să ai în mașină cutia de prim ajutor și un stingător de incendii. Nu știi când îți pot fi de folos.

Sursa foto: 123rf

    
Vedete din Romania Vedete internationale