Ce termen de valabilitate au recipientele din plastic

.
Cu toate că recipientele de plastic sunt ușor de folosit, trebuie să ținem cont de faptul că și ele au un termen de valabilitate, chiar dacă acesta nu este scris ca pe un produs alimentar.

Timpul de folosire a caserolelor sau a altor cutii din plastic depinde de calitatea materialului din care sunt fabricate. Fiecare recipient are înscris pe spate un cod care indică tipul de plastic folosit și, prin urmare, perioada de timp în care este sigur pentru utilizare.

Într-un triunghi format din săgeţi,este trecută o cifră de la 1 la 7. Numerele 1, 2, 4 și 5 sunt cele mai sigure, iar cele marcate cu 3, 6 sau 7 trebuie evitate deoarece conțin chimicale potențial periculoase.

Ideal este ca plasticul din care sunt fabricate cutiile de plastic să aibă la bază prolipropilenă, folosită pentru că este foarte durabilă şi rezistă la temperaturi foarte ridicate, potrivit Societății Americane a Chimiștilor.

Recipientele din plastic de unică folosinţă ar trebui reciclate imediat după golire. Cele care au specificat pe etichetă numărul 1,cum este cazul sticlelor de plastic,sunt făcute să fie folosite doar o dată, deoarece materialul nu suportă încălziri şi răciri repetate.

Specialiștii precizează că timpul sigur de folosire a unui recipient de plastic variază între câteva luni și zece ani, cu condiţia să fie respectate indicaţiile date de producătorii lor cu privire la folosire. Cu toate acestea, chiar dacă pe repcipientele de plastic scrie că acestea că pot fi spălate la maşina de spălat vase sau că pot fi folosite în cuptorul cu microunde este bine să nu le supunem unui tratament termic foarte ridicat, potrivit specialiștilor.

De asemenea, dacă recipientele sunt spălate la maşina de spălat vase este bine să fie puse în sertarul de sus pentru a fi cât mai departe de zona de unde se eliberează detergentul.

Nu în ultimul rând, dacă caserola este decolorată sau are zgârieturi, aceasta trebuie îndepărată din bucătărie.

Citește și – Tu știi cât de des trebuie să schimbi lenjeria de pat?

Citește și – De ce trebuie să-ți schimbi pijamalele cât mai des

Foto – 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton