Ce spune despre tine felul în care dormi. Poziţia de somn te demască total!

.

Somnul, o activitate fundamentală pentru sănătatea noastră, ascunde adesea indicii prețioase despre cine suntem și cum ne raportăm la lume în viața de zi cu zi. Poziția în care alegem să dormim nu este doar o preferință comodă, ci și o fereastră spre trăsăturile noastre psihologice și comportamentale. Studiile efectuate de psihologi și experți în somn din întreaga lume au identificat legături semnificative între pozițiile de somn și personalitatea individului, dezvăluind aspecte despre trăsăturile noastre interioare, punctele noastre forte și slabe, natura noastră și comportamentul nostru.

Ce spune despre tine felul în care dormi

Te-ai întrebat vreodată ce poate spune modul în care dormi despre tine? Poziția în care alegi să te odihnești nu este doar o simplă alegere inconștientă, ci poate dezvălui trăsături profunde ale personalității tale, despre punctele forte și slăbiciunile, natura, mentalitatea și comportamentul tău.

Poziția de somn #1: Pe spate

Ce spune despre tine felul în care dormi. Poziţia de somn te demască total!

Dacă preferi să dormi pe spate, acest lucru sugerează că apreciezi să fii tratat cu respect. Ești selectiv în privința persoanelor cu care te asociezi sau devii apropiat. Ca optimist, te simți în elementul tău în compania celor care împărtășesc perspectiva ta pozitivă. Într-o mulţime, ai tendința să atragi atenția prin prezența ta puternică și sigură. Evitând conversațiile banale și situațiile care nu se aliniază cu standardele tale ridicate, ai așteptări înalte atât de la tine cât și de la ceilalți.

Citeşte şi: Cum să-ți îmbunătățești calitatea somnului – trucuri simple să dormi mai bine!

Citeşte şi: Cum să ai un somn liniştit pe caniculă

Preferi sinceritatea directă în locul falsității îndulcite. Abordarea ta în atingerea obiectivelor este meticuloasă și persistentă. Conduci o viață structurată, ghidată de dorința de succes. Îți prețuiești în mod deosebit timpul pentru tine, folosindu-l pentru a-ți imagina planurile de viitor în timp ce te odihnești în pat.

Alegerea poziției regale de a dormi pe spate poate reflecta independența ta. Emani trăsături regale, adesea părând „regina” sau „regele” propriului tău univers zilnic și nocturn. Această poziție radiază încredere în sine, acceptare a lumii și o simțire a libertății. Deschis spre noi experiențe sau senzații, stilul tău de somn te deosebește de ceilalți.

Poziția de somn #2: Pe o parte

Ce spune despre tine felul în care dormi. Poziţia de somn te demască total!

Dacă ai tendința să dormi pe o parte, personalitatea ta de somn sugerează că ești o persoană calmă, de încredere și ușor de abordat, întotdeauna pregătită să abordeze ziua. Ești orientat spre viitor, evitând să rămâi blocat în trecut sau să îți fie frică de viitor. Adaptabil într-o mare măsură, navighezi cu ușurință prin schimbări și situații, mereu căutând partea pozitivă în orice împrejurare. Ai o conștiință de sine acută, ceea ce te face greu de ofensat, fiind conștient atât de punctele tale forte, cât și de cele slabe. Chiar și în momente dificile, păstrezi o demnitate veselă.

Citeşte şi: Trucuri pentru un somn mai odihnitor. Cât să dormi ca să fii odihnit

Dacă dormi pe o parte cu brațele întinse, s-ar putea să simți nevoia de conexiuni profunde, în timp ce totodată poți avea temeri că nu vei găsi aceste conexiuni. Abordezi viața cu raționalitate, deși ai o natură complexă, echilibrând deschiderea către noi experiențe cu o doză sănătoasă de suspiciune față de ceilalți. Ești lent în a-ți forma opinii, dar odată ce ți-ai făcut o părere, rămâi hotărât.

Dacă dormi pe o parte ținând în brațe o pernă, priorizezi relațiile mai presus de orice altceva. Asemenea dorinței tale de a îmbrățișa o pernă, îți dorești conexiuni profunde cu cei dragi, arătând adesea afecțiune prin atingere fizică. Ești grijuliu și îngrijitor, exceli în cultivarea relațiilor semnificative.

Dacă dormi pe o parte în poziția de lemn cu membrele întinse, s-ar putea să ai o natură deschisă și ușor de înșelat. Te conectezi ușor cu ceilalți, inclusiv cu străinii, datorită încrederii tale.

Dacă te încolăcești pe o parte cu genunchii apropiați de stomac și un braț sub pernă sau obraz, ești un gânditor natural în acord cu emoțiile tale. În ciuda unei aparențe dure, ești profund emoțional și poți fi un partener sau prieten de încredere.

Poziția de somn #3: Fetală

Ce spune despre tine felul în care dormi. Poziţia de somn te demască total!

Dacă te găsești adesea dormind în poziție fetală, personalitatea ta de somn sugerează că eşti în căutare de protecție și că aspiri să fii înțeles și îngrijit de ceilalți. Această poziție, amintind de încolăcirea unui bebeluș, îți oferă o senzație de detaşare față de grijile lumii. Ești precaut și încet să ai încredere, prezentând o exterior dur dar ascunzând emoții profunde în interior.

Te simți cel mai confortabil în jurul membrilor familiei sau al celor care au avut roluri semnificative în creșterea ta. Ești timid, sensibil și iertător, având o conștiință clară și bucurându-te de activități solitare precum pictura, desenul, scrisul sau dansul, unde poți exprima liber ceea ce simți.

Cei care dorm în această poziție adesea se simt tensionați și închiși la bucuriile spontane. În studii, indivizii care adoptă poziția complet fetală exprimă sentimente de abandon în viața lor de veghe.

Poziția de somn #4: Pe burtă

Ce spune despre tine felul în care dormi. Poziţia de somn te demască total!

Dacă dormi pe burtă, atunci personalitatea ta de somn spune că ești o persoană hotărâtă, iubitoare de riscuri, aventurieră, plină de spirit, și capabilă să rezolve probleme. Te descurci bine în a conduce sau a oferi îndrumări altora. Preferi în mod deosebit să dormi complet 8 ore, dacă nu mai mult, pentru a fi energic și reîncărcat.

Ești o persoană sociabilă care uneori poate părea rece sau nepoliticoasă. Eviti mereu confruntările și încerci să găsești punctul de mijloc în orice extrem. Poate că nu ești complet extravertit, dar emani o atmosferă prietenoasă și caldă. Cu toate acestea, gestionarea criticii nu este cea mai bună trăsătură a ta, deoarece ești propriul tău critic cel mai aspru și, prin urmare, te face să te simți incomod să primești critici de la alții.

Cei care dorm pe stomac au tendința să fie compulsivi, impulsivi, anxioși și rigizi. S-a constatat că aceștia au lipsă de încredere sau inhibiții de natură personală. Studiile au arătat că cei care dorm pe stomac sunt cel mai probabil să lucreze în domenii precum managementul, banking-ul sau contabilitatea.

Dacă dormi pe burtă cu mâinile pe sau în jurul pernei, cu capul întors într-o parte (fie stânga, fie dreapta), această poziție poate fi categorisită ca o poziție de „cădere liberă” sau „parașutist”. Acești indivizi au o personalitate jucausă, liberă și sunt mereu gata pentru o aventură. Nu se feresc să spună lucrurilor pe nume și, prin urmare, uneori pot părea aproape brusci, în special când sunt criticați sau în situații extreme. Cei care dorm în poziția de cădere liberă sunt văzuți adesea ca fiind fluturi sociali.

Fiecare poziție de somn dezvăluie un aspect diferit al naturii noastre interioare, adăugând o dimensiune nouă în cunoașterea de sine și în explorarea modului în care ne raportăm la ceilalți și la lumea din jurul nostru.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton