Ce se întâmplă cu resturile de săpun rămase în camerele de hotel

.
Dacă ai consumat în totalitate șamponul, balsamul sau săpunul care îți este oferit la hotel, te numeri printre puținele persoane care fac asta. De obicei, înainte ca sticla să se golească complet, menajera o înlocuiește cu una nouă, nefolosită.

Shawn Seipler CEO-ul organizației „Curăță lumea” obișnuia să călătorească cinci luni pe an în interes de serviciu și nu o dată s-a întrebat ce se alege de săpunul pe care l-a folosit doar pe jumătate.

Conform datelor statistice, turiștii și hotelierii din întreaga lume aruncă 5 milioane de săpunuri, în fiecare zi. De aceea, Shawn Seipler a decis să rezolve această problemă de risipă.

Odată ce a învățat că săpunul poate fi topit și folosit în fabricarea unor noi săpunuri, Shawn s-a gândit să înființeze o organizație prin care să ajute lumea și trimite săpun țărilor defavorizate.

Seipler spune că, după ce a aflat că cei de la hoteluri aruncă tone de săpunuri de toate formele, s-a gândit că cei din țările sărace nu au cu ce să se spele și că igiena, pentru ei, e un lux. Acest proces ajunge să coste un hotel numai 50 de cenți per cameră, după ce toate resturile de săpun, șampon, balsam, gel de duș sunt transformate în produse noi.

„Curăță lumea” a livrat într-un singur an în Tahiti, 908 tone de săpun. De atunci, organizația non-profit a colectat și reciclat mai mult de 35 de tone de săpun și mai mult de 24 de tone de șampoane luate de la hoteluri și livrate în 30 de țări, precum Republica Dominicană, Haiti, Lesotho, Mexic, Pakistan și Panama.

Organizația este în parteneriat cu 4.000 de hoteluri, unele dintre ele chiar lanțuri hoteliere importante în lume.

Citește și – Singurul motiv pentru care te odihnești atât de bine când dormi la hotel

Foto – Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton