Ce să nu gătești niciodată într-o tigaie de fontă

.
Tigaia de fontă este ideală pentru a găti carne sau cartofi, dar sunt unele alimente pe care nu ar trebui să le prepari într-un astfel de recipient. Află care sunt.

Tigaia de fontă are o temperatură constantă, astfel că este perfectă pentru gătit alimente care au nevoie de foc mare. Acest recipient este făcut să dureze, așa că nu îți face griji că se va strica ușpr say va rugini.

Sosul de roșii

Alimentele acide, precum roșiile, îți pot distruge tigaia sau pot lăsa pete care vor ieși cu greu. În plus, sosul din roșii va avea un gust metalic. Dacă vrei să scapi de bătăile de cap, este mai bine să prepari sosul pentru paste într-o tigaie din oțel.

Friptură în vin

Deși poți găti carne în tigaia de fontă, nu este indicat să adaugi vin sau oțet, potrivit prevention.com. Acidul rezultat dintr-un astfel de preparat poate duce la scurgerea de metal în mâncare. Pe lângă gustul neplăcut, îți poți pune în pericol și sănătatea.

Deserturi

Dacă ai o tigaie de fontă doar pentru deserturi, o poți folosi cu încredere, însă dacă vrei să faci prăjitură ta preferată în același recipient în care gătești și friptură, ar trebui să te gândești de două ori. Dacă folosești arome puternice, pot intra în materialul tigăii și te vei trezi că tocana ta de legume are gust de vanilie și scorțișoară.

Peștele

Peștele se poate lipi de tigaia de fontă și pe lângă faptul că nu va avea gust bun, riști să îți distrugi și recipientul pentru gătit.

Beneficiile gătitului în tigaia de fontă

Când gătești în tigaia de fontă, ai nevoie de mai puțin ulei, chiar și atunci când faci cartofi prăjiți. O altă parte bună este că acest recipient nu conține chimicale. Când gătești, mâncarea ta este sigură, ba chiar poate conține mai mult fier.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton