Confluența
Lyonul se află la unirea Rhonului cu Saone, drept pentru care orașul este împărțit în trei zone: cea veche, pe malul abrupt al Saonei, cea puțin mai nouă, de pe peninsulă, și cea modernă, din zona plată de peste Rhon.
Pentru cei comozi sau grăbiți, există o mulțime de variante de vizitare a orașului: autobuze turistice în zona plată și funiculare în cea deluroasă.
Traboules - pasajele din perioada renascentistă sunt o particularitate arhitecturală a Lyonului. Practic, sunt scurtături prin interiorul imobilelor, care pot fi folosite de oricine pe perioada zilei. Seara, porțile se închid și nu mai au acces decât locatarii.
Guignol este unul dintre persoajele-mascotă ale Lyonului, devenit în timp personajul principal al teatrelor de păpuși franțuzești.
În urmă cu un secol-două, Lyonul era renumit pentru manufacturile sale de stofe, în special de mătase. Astăzi au mai rămas doar două-trei ateliere care pictează mătase. Evident, turiștii sunt bineveniți!
Multe dintre calcanele clădirilor lyoneze sunt pictate cu fresce extrem de realiste. Cea mai faimoasă lucrare de artă stradală se află în zona Croix Rousse.
Lyonul este denumit și "capitala gastronomică a Franței". De altfel, nu puține sunt restaurantele cu mai multe stele Michelin sau cu distincții Gault Millau. În imagine restaurantul celebrului chef Paul Bocuse,deținător a trei stele Michelin.
TGV-ul, unul dintre simbolurile Franței contemporane, face legătura Lyonului cu Parisul. Gara se află în interiorul celui mai mare centru comercial al Lyonului.
Iluminatul artistic al Lyonului a început în 1852, odată cu împodobirea luminoasă a statuii Fecioarei Maria de pe colina Fourviere. De-atunci, iluminatul din decembrie a continuat an de an, iar instalațiile luminoase și video mappingul au cuprins tot orașul. Anul acesta, festivalul are loc între 7 și 10 decembrie.
Multe dintre calcanele clădirilor lyoneze sunt pictate cu fresce extrem de realiste. Cea mai faimoasă lucrare de artă stradală se află în zona Croix Rousse.