Amos Oz, unul dintre cei mai de seamă prozatori şi eseişti israelieni va fi din nou prezent în librăriile româneşti, cunoscut deja prin romanele „Cutia neagră” şi „Poveste despre dragoste şi întuneric”.
„Să nu pronunţi: noapte” este cel din urmă roman al prozatorului, ce urmează să apară în această vară la editura Humanitas Fiction, în traducerea Marlenei Braester.
Romanul spune povestea dintre Theo şi No’a, care locuiesc în Tel-Kedar, un orăşel uitat de lume. Amos Oz învăluie personajele în fluxul previzibil al existenţei, care este uneori lipsită de perspectivă, asemenea deşertului care se întinde de jur-împrejurul oraşului.
Controversatul scriitor de origine turcă, Orhan Pamuk revine cu un nou roman promiţător. Laureat cu Premiului Nobel în 2006, „Muzeul inocenţei” este primul roman al scriitorului după primirea acestei distincţii.
Considerat în continuare un scriitor controversat în ţara sa, autorul vorbeşte în noul său roman despre povestea de dragoste dintre un bărbat bogat şi o rudă îndepărtată şi săracă a acestuia. Acţiunea romanului are loc în Istanbul.
În ciuda recunoaşterii internaţionale şi a vânzărilor impresionante de care se bucură, scriitorul este în continuare criticat în Turcia.
Volumul se află deja sub tipar la editura Curtea Veche.
Pentru pasionaţii de istorie, editură Rao pregăteşte „Al Treilea Reich„, o analiză extrem de amănunţită asupra nazismului, realizată de istoricul Richard Evans.
Autorul oferă imaginea societăţii germane înainte, în timpul şi după preluarea puterii de către Hitler, insistând pe violenţa de masă dictată de nazism.
Lucrarea analizează, totodată, modul în care a luat naştere nazismul şi mai apoi formarea partidului nazist.
Evans elucidează curentele sociale, politice şi culturale care au condus la apariţia nazismului şi explică originile regimului lui Hitler.
„Cimitirul de piane” este cel de-al doilea roman tradus în limba română al tânărului scriitor de origine portugheză Jose Luis Peixoto.
După recentă lansare din toamnă trecută a romanului „Nici o privire”, pentru care autorul a venit în România, se poate intui uşor că şi acesta se va bucura de cel puţin aceeaşi atenţie din partea cititorilor.
Romanul se află sub tipar şi va fi lansat la editura Polirom în această vară.
La doar 35 de ani, Peixoto a fost laureat cu Premiul Jose Saramago pentru romanul sau „Nici o privire”, roman care de altfel l-a şi propulsat.
Tânărul scriitor lucrează deja la un nou roman, intitulat „Carte”, pe care îl va scrie la Bucureşti.