Casa ta: Ce pui în baie, parchet sau gresie?

.

E-adevărat, majoritatea optează pentru gresie, iar motivul cel mai des invocat este latura practică a acesteia – “se spală şi se întreţine uşor”. Există însă şi voci care vor o schimbare în baia lor şi visează la parchet. Este sau nu este parchetul un vis de neatins?
Cei mai mulţi asociază gresia cu baia, bucătăria şi holul, iar parchetul cu dormitorul şi sufrageria. Unii au încercat să facă, în virtutea spiritului practic, mici revoluţii şi au înlocuit parchetul cu gresia, în locuri mai puţin recomandate, cum ar fi dormitorul. S-au plâns apoi, în anotimpul rece, că e prea frig pe jos. Ce se întâmplă, însă,atunci când înlocuim gresia cu parchetul, de exemplu, în baie?

„Parchet în baie? Nu se umflă?”

Nu, nu se umflă dacă este un parchet special, rezistent la umezeală. Şi nu, nu trece apa dacă ai o hidroizolaţie perfectă (asta înseamnă materiale foarte bune – hidroizolarea cu membrană de cauciuc este cea mai recomandată – şi un instalator foarte priceput). Găseşti acest tip de parchet (laminat) în magazinele specializate sau îl poţi comanda online ; preţul este în jur de 100 lei m pătrat. Poţi face o jonglerie: dacă preţul ţi se pare prea mare, poţi pune în zona căzii sau a duşului gresie. Atenţie, însă, la îmbinare şi la culori. Foarte important: în momentul achiziţionării parchetului cere, obligatoriu, şi o garanţie!

„Gresia? E bună, dar rece”

Chiar dacă parchetul este mai cald (imaginează-ţi că dimineaţa, când te duci la duş, calci pe pardoseala călduţă, şi nu pe gresia rece), mai domestic, mai confortabil, mai elegant, gresia rămâne în topul preferinţelor: durabilă, bună pentru spaţiile intens circulate, uşor de întreţinut, silenţioasă (dacă nu eşti pe tocuri!). Dar nu imbatabilă: pentru că se poate sparge, iar înlocuirea ei este mult mai zgomotoasă decât a unei simple lamele de parchet.
INGENIOS!
În cazul în care optezi pentru gresie din motive practice, dar sufletul tău rămâne la parchet, caută în magazinele de profil (Bricostore, Hornbach, Praktiker) gresie care imită parchetul. Preţurile variază în funcţie de model şi de calitate, ca de altfel la orice alt tip de gresie.
Foto: Shutterstock

Vezi şi cum să cureţi rosturile de la gresie!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton