Casa ta: Cum să-ţi îngrijeşti plantele ecologic

.

Într-o lume tot mai poluată avem nevoie de „o gură” de aer proaspăt. Cum? Grădinărind bio, atât cât se poate

Apa de ploaie – sursa cea mai bună pentru udat

De multe ori, chiar dacă respecţi reţetele de pământ, de fertilizat, expui planta la lumina de care are nevoie şi nu o laşi în curent, ea, planta tot suferă. Care este oare motivul? Este apa. Apa de la robinet conţine o serie de săruri care nu sunt recomandate pentru plante. De aceea ideală este apa de ploaie, care este gratuită şi nu afecteză mediul. O poţi aduna în recipiente mari, atunci când plouă şi o poţi folosi, mai apoi, pentru plante.

Fă-ţi singură compost (pământ de flori)

Este uşor de realizat dar este nevoie de răbdare (până se descompune compostul) şi de un loc de depozitare. Fă o groapă în pământ sau pune într-o ladă din lemn resturile vegetale de la plantele pe care le-ai tuns toamna sau primăvara, adaugă frunzele căzute (dar doar dacă sunt fără dăunători sau boli), eventual resturi menajere. Lasă-le la descompus şi afânează din când în când. Pune pământul obţinut la plantele tale şi ele vor fi mari, frumoase şi sănătoase.

Alungă dăunătorii cu parfum de plante

Se ştie că mulţi dăunători nu atacă anumite plante, tocmai din cauza mirosului acestora. Plantează deci în grădina sau jardiniera ta aceste flori (crăiţe, levănţică etc.) printre alte de flori şi vei avea un decor frumos în grădină şi nu va trebui să faci tratamente chimice contra dăunătorilor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton