La ce trebuie să fii atent atunci când îți construiești locuința visurilor
.
Știți exact ce vă doriți, dar nu aduce anul ce aduce ceasul, așa că trebuie să fiți pregătiți când vă construiți locuința. Nu este un lucru ușor, aveți nevoie de sprijinul unor specialiști și al unei echipe de constructori. Dacă v-ați hotărât să vă ridicați o casă de la zero, suflecați-vă mânecile și mergeți amândoi pe șantier. Supervizați construcția și nu lăsați nimic la voia întâmplării.
Planificarea slabă și bugetele prea mici pot duce la unele greșeli grave și incomode. Când intenționați să construiți o casă, trebuie să o priviți din mai multe unghiuri. Noi vă sfătuim să luați în considerare stilul de viață actual, dar să vă gândiți și la viitor. Trebuie să țineți cont de planificarea familială. Vreți să vă măriți familia în curând? Sau copiii vor părăsi cuibul și vor pleca la facultate? Organizați petreceri des și găzduiți în mod regulat oaspeții peste noapte? Luați-vă timp și analizați bine situația.
Asigurați-vă că vă faceți timp pentru a vă întâlni cu profesioniști din industrie. Alegerile slabe de proiectare pot duce la regrete. Arhitecții, inginerii și constructorii sunt toți instruiți pentru a vă ajuta să luați decizii eficiente. Aveți încredere în ei. Iată la ce să fiți atenți dacă v-ați hotărât să vă construiți casa visurilor voastre.
Un sistem greșit de încălzire va duce la probleme cu umezeala și deci, la mucegai. Acest lucru poate cauza probleme mari de sănătate. Nu e de glumit cu igrasia din casă! Recomandăm să fiți atenți la dimensiunile încăperilor. Încăperile mult prea mici pot păstra igrasia. Veți regreta acest lucru atunci când casa va deveni prea rece în timpul iernii și nu va fi suficient de răcoroasă în lunile fierbinți de vară. În schimb, camerele care sunt prea mari vor folosi prea multă energie. Găsiți echilibrul și discutați ce e mai bine pentru spațiul actual cu constructorul pe care l-ați angajat.
Izolația face diferența
Orice locuință are nevoie de izolare termică atât pe interior, cât și pe exterior. Acestea sunt printre cele mai importante etape ale proiectelor de construcție sau renovare, deci luați în calcul un buget special pentru ele. Iată care sunt avantajele dacă te-ai hotărât pentruizolatie interioara:
sporirea confortului – mai ales în timpul iernii este necesară o temperatură constantă în încăperi.
economisirea de energie – printr-o izolație de interior corectă nu vor apărea pierderi de energie, iar temperatura va rămâne constantă. În acest mod, factura la întreținere sau la gaze va fi cu mult micșorată.
Puteți să alegeți, în funcție de obiectivele propuse, să izolați fonic casa, să o termoizolați sau să o hidroizolați. Căutați pe internet avantajele și dezavantajele fiecăreia în parte și apoi alegeți.
Spațiul contează
Planificarea și proiectarea spațiului în care veți trăi contează. Gândiți-vă așa: dormitorul principal are nevoie într-adevăr de un dressing supradimensionat sau cu spațiul rămas ați putea adăuga o baie? Acordați atenție locului în care vă așezați dulapurile. Ar trebui să existe câte unul în fiecare dormitor și pe un hol principal. Dar prea multe și spațiul de stocare îndepărtează spațiul de locuit. Vreți un dulap în foaier? Dacă nu aveți niciun folos pentru un dulap pentru haine, nu construiți unul. Aveți de gând să adăugați o cămăruță? Dacă da, ar trebui să existe un dulap acolo sau suficient spațiu pentru a adăuga spații de stocare sau alte zone de depozitare similare. Dacă aveți clar nevoie de mai mult spațiu, luați în considerare cumpărarea unei case mai mari.
Voi vă cunoașteți cel mai bine familia. Profesioniștii pot face sugestii, dar nu vă pot spune ce să faceți și ce nu. TU și numai tu știi ce este mai bine pentru a ta. Găsiți un echilibru și bucurați-vă de călătoria aceasta de care o să vă aduceți aminte toată viața. Călătoria spre propriul loc de fericire, în cuplu.
Sursă foto: Pexels
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Storia