Clasic sau modern? Din PAL sau MDF (mai rezistent, dar mai scump)? Culori deschise sau culori închise?
Tu alegi, doar e bucătăria ta. Să ştii doar că se poartă şi clasicul “îndulcit” cu accesorii moderne, şi modernul pur. Şi că unei bucătării mici îi stă bine în culori deschise
SPAŢIU GENEROS, MODERN
Ai o bucătărie mare, luminoasă? Norocoaso! Amenajeaz-o cu maximum de bun gust: finisaje în culori închise (wenge, nuc, stejar), accente cromatice (corpuri închise şi blat deschis) sau luminoase (rafturi/dulapuri suspendate, iluminate pe interior). Plus electrocasnice incorporate în mobilier, contrastând prin finisaj (inox). Dacă vrei să fii în trend, compune mobilierul în două culori: închisă şi mată – jos (negru, maro, verde), deschisă şi lucioasă – sus (roşu, orange, galben).
CLASIC LA BLOC
Şi “bătrânul” stil clasic poate fi adaptat unui spaţiu restrâns şi poate atrage atât prin finisajul tradiţional (lemn crem deschis), cât şi prin design (mobilier cu fronturi profilate tip rame) şi prin obiectele decorative din bucătărie (tablouri, coşuri, corpuri de iluminat etc.). Ca să aduci şi o notă de modernitate (cum cere stilul zilelor noastre), clasicul poate fi “îndulcit” prin incorporarea electrocasnicelor în mobilier şi prin accesorii inoxate.
MODERN LA BLOC
Într-un spaţiu mic, tip bucătărie de bloc, ia-ţi un mobilier compact, uniform cromatic: ideale sunt culorile deschise (eternul alb, cremul lemnului de stejar, nuc) şi finisajele moderne (sticlă sablată, inox, texturi mate şi lucioase) care, prin simplitatea designului, măresc optic spaţiul. Dacă eşti adepta culorilor puternice, nu te sfii – combinaţia de roşu cu negru este mereu la modă. Atenţie, însă, la dozaj: foloseşte roşul la corpurile suspendate şi la unele accesorii. Şi cu măsură!