Cum să îți personalizezi noua cameră luată în chirie

Dacă ai fost nevoită din mai multe motive, inclusiv financiare, să îți schimbi chiria și să te muți de la o garsonieră într-un apartament cu unul sau doi colocatari, nu ai de ce să te gândești la ce ai pierdut, ci să te încarci cu mult entuziasm pentru această nouă etapă din viața ta.

Mai ales dacă ești ultima venită într-un apartament, nu e nevoie să îți mai spună nimeni că vei primi cea mai mică dintre camere, cu puține lucruri în ea, însă nu este o regulă generală. Este important să negociezi de la început prețul, mai ales dacă spațiul este semnificativ mai mic în raport cu celelalte. 

Important este să găsești soluții adaptate unui buget mic, astfel încât să obții un rezultat mulțumitor, căci este important să ai un colțișor al tău, însă unul frumos, care să îți reflecte o parte de personalitate și în care să te simți bine, mai ales că vei mai petrece încă destul de mult timp în casă. 

În acest articol, îți prezentăm câteva trucuri și soluții pentru a transforma cea mai fadă și minimalistă încăpere într-o cameră pe care să o adori. 

Accesorii și obiecte de decor

Chiar și cea mai modestă încăpere poate deveni prietenoasă dacă alegi decorațiunile și accesoriile potrivite. După o curățare atentă a tuturor suprafețelor, de la parchet, ușă și ferestre, te poți apuca de achiziționat cele necesare, reciclând desigur și ce mai ai de prin alte locuri. Profită de ofertele imbatabile și comandă-ți perdele de la Elefant, poți să îţi iei și niște huse personalizate pentru pernuțe de decor, iar vechiul covor, lenjeria de pat și păturile pot fi folosite în continuare dacă nu sunt prea uzate. Dacă e un spațiu lipsit de orice personalitate, câteva cărți, pălării și fotografii de familie înrămate pe perete, o oglindă: toate acestea vor da un plus de farmec camerei. Nu te hazarda să aduni prea multe acareturi pentru că riști să obții un spațiu sufocant întocmai ca cel descris de scriitorul francez Georges Perec în romanul „Les Choses” care are și o adaptare cinematografică. Practic, un om era acaparat de haosul și aglomerația de obiecte din jur și devine captiv în propria existență.

Obiecte de mobilier

Nefiind casa ta, nu are rost să investești în mobilier, cu excepția situației în care proprietarul este de acord și poți scădea prețul achiziției din chiria lunară. Dacă nu găsești această deschidere, vei fi nevoită să găsești soluții de compromis. Poți, de exemplu, să îți cumperi un stender de haine, ușor de transportat, mobil și eficient. De asemenea, câteva cutii de depozitare, eventual din material textil pentru a fi mult mai frumoase. În rest, poți urmări grupurile de donații pentru a putea să-ți schimbi salteaua și eventual să adaugi un birou în decor. Există foarte mulți oameni care își schimbă mobila în casă și oferă vechile piese în comunități de tip freecycle. 

Cât despre obiectele vechi, parțial deteriorate, pe care le-ai mutat din chirie în chirie, e timpul să le triezi. Păstrează-le pe acelea la care nu poți renunța, care au o valoare sentimentală pentru tine, însă renunță la cele care nu se integrează în ansamblu și ocupă spațiu degeaba. Astfel, ești cu un pas mai aproape de a avea o cameră frumoasă.

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

    
Vedete din Romania Vedete internationale