De obicei avem oroare de aceste creaturi, ignorând faptul că ele ne scapă de ţânţari şi muşte. Îţi vom arăta cum să-i alungi fără să-i omori şi fără să foloseşti substanţe toxice dăunătoare.
Păianjenii nu sunt insecte
Pentru că păianjenii au opt picioare şi corpul format din două părţi, fac parte din clasa arahnidelor, şi nu a insectelor. Există în lume cam 35.000 de specii diferite. Ei sunt inofensivi pen¬tru om, cel puţin cei din România. Nici măcar cei veninoşi nu au consecinţe nefaste asupra noastră. În plus, vânează muşte, ţânţari şi alte insecte din preajma noastră. Cu toate astea, nu prea ne place să-i avem în casă.
Plante care alungă păianjenii
Există o serie de plante şi flori care nu le plac păianjenilor. Şi anume, castanele şi tomatele. Adună castane care au încă cochilia verde. Taie-le în două şi pune-le în colţurile camerelor. Plantează un castan în grădină sau în jurul blocului, în apropierea ferestre¬lor. Sau pune crengi de castan la ferestre. Mai poţi încerca cu ulei esenţial de castan de India. Împrăştie câteva picături pe uşă sau în jurul ferestrelor, pentru a pune păianjenii pe fugă. Nici frunzele de roşii nu le sunt pe plac. Presară-le prin casă şi, astfel, nici un păianjen nu va fi musafirul tău. Când cumperii roşii, păstrează codiţele (sau frunzele) şi fă bucheţele din ele. Pune-le la fereastră sau la uşă. Când se usucă, pune altele proaspete.
PIATRA ACRĂ SAU ALAUNUL
Şi aceasta e o armă naturală pentru a-i alunga. Alaunul (potassium alum) nu este alt¬ceva decât un mineral pe bază de potasiu care are anumite calităţi anticoagulante (e folosită de bărbaţi la bărbierit, împotriva tăieturilor) sau ca antitranspirant.
Cum îl foloseşti? Pune într-un vaporizator 1 l de apă cu 80 g de piatră acră (de preferat pudră). Amestecă şi vaporizează pe cadrul uşilor şi ferestrelor. Dacă ai deja păianjeni, curăţă pânzele şi as-piră bine covoarele, o dată pe săptămână, pentru a elimina eventuale surse de hrană. Aşadar, nu ucide păianjenii, ci opreşte-i să intre în casa ta, folosind mijloace naturale!