Cărți frumoase, care merită citite într-o viață

.
Fie că preferi să citești cărți de dragoste, că preferi cărțile românești, sau că pur și simplu vrei să citești cărți frumoase, care să te binedispună vara pe plajă, sau la picnic la munte, iată câteva recomandări care nu trebuie ratate.

Cărți de dragoste care nu trebuie ratate

  • Kafka pe malul mării, de Haruki Murakami

Povestea unui adolescent care pleacă în căutarea, aparent inutilă, a mamei și surorii lui și care are o legătură stranie cu un boschetar nomad, un fel de veteran de război bântuit de fantomele frontului. Cartea are un aer fantastic, iar cine nu cunoaște stilul lui haruki Murakami, nu trebuie să rateze această carte plină de mistic, fantastic și dragoste.

  • Adulter, de Paulo Coelho

Povestea unei femei care părea să aibă totul: o căsnicie fericită, o familie model, doi copii cuminți, o carieră de invidiat și tot luxul la care alte femei doar visează. De fapt, descoperim pe parcurs că Adulter nu este doar una din acele cărți bune ale lui Coelho, ci o carte frumoasă, ca o floare, care se deschide treptat și astfel aflăm adevărul și tristețea din sufletul eroinei. Apoi vine rândul ei să redescopere dragostea în persoana unui bărbat puternic și influent, care îi schimbă viața într-o clipită.

  • PS: Te iubesc!, de Cecelia Ahern

Chiar dacă ai văzut filmul cu Gerard Butler și ai plâns alături de Hilary Swank, tot trebuie să citești această carte romantică și sfâșietoare, despre o iubire perfectă curmată prea devreme și despre lungul drum spre revenirea la viață după ce ai pierdut tot. Această carte nu este doar o carte bună, ci o carte care te pune pe gânduri asupra ceea ce este cu adevărat important în viață și cum dragostea nu doar arde sau doare, ci și vindecă, atunci când se termină.

Cărți românești de citit vara asta

  • De zece ori pe buze, de Adina Rosetti

O carte foarte nouă, despre un subiect foarte vechi: copilăria, cu toate aspectele, secretele și descoperirile ei. Autoarea trece de la primul roman la o a doua carte cu proză scurtă, opt povestiri, care par o fereastră spre lumea magică a copilăriei, dar, de fapt, pare să deschidă o fereastră spre propriul suflet.

  • Adam și Eva, de Liviu Rebreanu

Crezi în reîncarnare? Aceasta este baza de la care a pornit Rebreanu cu romanul lui de dragoste. Cuplul primordial se pierde în negura timpului și se caută viață de viață, uneori se găsesc, uneori doar se intersectează pentru o perioadă scurtă. Pentru că dragostea lor nu are sorți de izbândă și scopul reîntregirii nu este satisfăcut, căutarea continuă încă o viață și încă una, timp de șapte perioade diferite în istorie.

  • Ce ne spunem când nu ne vorbim, de Chris Simion

Un diagnostic de cancer îi pune viața pe pauză. Oprește tot, refuză tot și fuge să moară singură, undeva unde, crede ea, nu o știe și nu o caută și nu o plânge nimeni. Trec doi ani în exil negru, dar viața continuă și zilele se succed, astfel că își reface analizele. Vindecare miraculoasă sau diagnostic inițial greșit, ce mai contează? Viața revine încet, încet la normal, dar nimic nu mai e la fel când știi că ai primit o nouă șansă.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton