Care este cea mai relaxantă țară din Europa? Destinația perfectă pentru o vacanță care te scapă de stres

.

Atunci când pleci în concediu speri să scapi de stres și de rutină și să te bucuri de câteva zile relaxante. Un raport din anul 2022 a indicat faptul că până la 33-52% din oameni recunosc că se simt stresați, ceea ce înseamnă că experiențele relaxante și liniștite sunt extrem de importante. Și atunci este important să alegi o țară în care indicele de stres este mult mai scăzut.

Având în vedere această descoperire, Slot Tracker a fost dornic să afle care sunt cele mai relaxante țări din Europa și unde turiștii au cele mai mari șanse de a se simți lipsiți de stres.

Care este cea mai relaxantă țară din Europa

Experții au creat un sistem prin care a fost evaluat numprul de trasee de drumeții, spa-uri, centre de yoga sau pilates, numărul de parcuri naționale la 100.000 de oameni, pentru a acorda fiecărei țări un scor de relaxare de la 1 la 10, descoperind astfel care sunt cele mai relaxante destinații europene.  

În urma analizării datelor, s-a aflat că cei care aleg Islanda ca destinație pentru vacanță au cele mai mari șanse de a se simți relaxați. Această țară a obținut un scor de 9.26 din 10.

Islanda are al doilea cel mai mare număr de parcuri naționale din toate țările analizate, cu 2,34 pe cap de locuitor, de 12 ori mai mult decât Spania (0,19). Abundența sanctuarelor naturale din Islanda crește expunerea la natură și încurajează activitatea fizică care ajută la reducerea anxietății și stresului.

De asemenea, această țară europeană are al treilea cel mai mare număr de trasee de drumeții pe cap de locuitor (168,50), mai mult decât dublu față de cantitatea găsită în Portugalia (58,20).

Citește și: Vacanță cu rulota – Sfaturi pentru începători. Ce trebuie să iei cu tine

Citește și: Țări în care plaja topless este strict interzisă. Ce pedepse riști!

Islanda găzduiește, de asemenea, al doilea cel mai mare număr de centre de yoga și pilates din clasament, care pot stimula producția de endorfine și pot ajuta la eliminarea stresului.

A doua țară din Europa în care te vei putea simți mult mai relaxat în concediu este Irlanda. Renumită pentru peisajele sale uluitoare, această țară are un scor de relaxare de 8,13 din 10.

Irlanda are al patrulea cel mai mare număr de spa-uri pe cap de locuitor dintre primele 15 și de peste trei ori numărul de parcuri naționale din Marea Britanie (29,63). Cu aproape dublul numărului de trasee de drumeții decât Slovenia (28,72) pe locul 15, Irlanda se dovedește a fi o locație ideală pentru relaxare.

Topul celor mai relaxante țări din Europa

Dacă Islanda și Irlanda se află pe primele două poziții ale calsamentului, locul al treilea este ocupat de Malta, care a obținut un scor de relaxare de 7.84 din 10.

Citește și: Ce să vizitezi în Brazilia, țara Carnavalului de la Rio

Citește și: Cele mai vechi orașe din lume locuite și azi

Renumită pentru coasta sa uluitoare și siturile istorice, Malta este o destinație obligatorie pentru cei care caută o evadare relaxantă. Cu cel mai mare număr de spa-uri pe cap de locuitor dintre toate țările analizate (15,40), atât vizitatorii, cât și localnicii vor avea întotdeauna centre de relaxare în apropiere – cu 21% mai multe spa-uri decât Monaco. Nu numai asta, ci Malta are de peste patru ori mai multe centre de yoga și pilates decât Croația pe locul al patrulea (0,51 pe cap de locuitor), precum și cu 24% mai multe parcuri naționale decât Norvegia (0,55) pe locul șase.

  1. Islanda – scor de relaxare 9.26
  2. Irlanda – scor de relaxare 8,13
  3. Malta – scor de relaxare 7,84
  4. Croația – scor de relaxare 7,33
  5. Portugalia – scor de relaxare 7,33
  6. Norvegia – scor de relaxare 7,10
  7. Andora – scor de relaxare 6,82
  8. Danemarca – scor de relaxare 6,71
  9. Grecia – scor de relaxare 6,59
  10. Elveția – scor de relaxare 6,59
  11. Spania – scor de relaxare 6,48
  12. Finlanda – scor de relaxare 6,42
  13. Marea Britanie – scor de relaxare 6,14
  14. Letonia – scor de relaxare 6,02

România se află și ea în clasament, pe poziția 38, cu un scor de relaxare de 2,39. Ultima poziție a topului este ocupată de Bosnia-Herțegovina, care are un scor de relaxare de 1,16.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus imagini impresionante din cele mai relaxante țări din Europa

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton