Unde să călătorești în decembrie – cele mai bune destinații

.

Decembrie este luna cadourilor, iar călătoriile se numără printre cele mai frumoase și așteptate cadouri. Descoperă cele mai interesante destinații să călătorești în decembrie, când sunt în toi Târgurile de Crăciun, când poți să faci plajă pe țărmuri exotice sau să skiezi în stațiunile pitorești din Alpi.

Fie că ai cumpărat din timp un sejur să călătorești în decembrie spre destinații însorite sau urmărești ofertele de ultim moment la Târgurile de Crăciun, bucură-te din plin de ceea ce aduce luna Sărbătorilor de iarnă!

Marile orașe din România și din Europa sunt pline de lumini, petreceri, distracții și focuri de artificii. Vinul fiert sau punch-ul fierbinte te așteaptă la târguri lângă brazii de Crăciun, se așterne zăpada la munte și te bucuri de ski sau te îmbie plajele calde din insulele exotice să stai la soare în toiul iernii.

Luna decembrie îți aduce și cele mai multe zile libere pe care le poți petrece cu familia, cu prietenii sau în călătorie spre destinații pe care nu le-ai mai vizitat niciodată. Iată câteva locuri frumoase în care merită să călătorești în decembrie și pentru care merită să aloci un buget mai consistent de vacanță.

Unde călătorești în decembrie – destinații frumoase în România

Târgul de Crăciun din Sibiu

Unde să călătorești în decembrie - cele mai bune destinații

Sunt atât de multe obiective interesante în orașul Sibiu, iar Târgul de Crăciun reprezintă unul dintre cele mai bune motive să călătorești în decembrie în acest oraș. Vei descoperi un oraș deosebit, cu o mulțime de muzee și expoziții deschise inclusiv în preajma Sărbătorilor de iarnă, cu numeroase restaurante tradiționale, unde se mănâncă foarte bine, dar mai ales cu un târg de Crăciun bogat.

Aici vei descoperi o mulțime de cadouri realizate de meșterii locali și de artizani în lemn, vei avea ocazia să asculți concerte live aproape în fiecare seară înainte de Crăciun și să înveți colinde. Iar în timpul zilei poți face o escapadă la Păltiniș să te dai cu sania sau poți vizita Muzeul Astra și Grădina Zoologică aflate la numai 15 minute de centrul orașului.

Maramureșul cu peisaje de poveste

Descoperă sau redescoperă Maramureșul iarna! Este una dintre cele mai frumoase destinații din România în luna decembrie. Turiștii se bucură de peisaje de iarnă feerice, pentru că sunt șanse mari să ningă abundent înainte de Crăciun. Bisericile tradiționale din lemn, atmosfera tihnită de la mănăstiri, satele pitorești și plimbările cu sania sunt pe primul loc în lista oricărui turist.

O vizită de iarnă în Maramureș este totodată o vizită gastronomică delicioasă. Vei avea ocazia să guști din preparate tradiționale de Crăciun: tocănița la ceaun, sarmalele, cârnații afumați, plăcintele cu brânză, gomboti calde și horinca de prune te vor binedispune în serile reci.

Culoarul Rucăr – Bran

Unde să călătorești în decembrie - cele mai bune destinații

Lasă deoparte Bucegii și stațiunile de ski de pe Valea Prahovei și bucură-te de liniștea satelor tradiționale dintre munți. Pe culoarul Rucăr Bran poți trăi o iarnă ca în povești. Te vei bucura de focul din soba cu lemne, de borșuri aburinde, de plăcinte calde și vin fiert. Zăpada nu lipsește în nicio iarnă, te vei da cu sania și vei cânta colinde cu cei mici. Descoperă Fundata, Fundățica, Șirnea, Peștera, Măgura sau Moieciu de Sus.

Iar dacă vrei o cazare ieșită din comun, în Bran sau Moieciu vei găsi locații excelente, cu iz patriarhal sau cu facilități ultramoderne, lângă restaurante unde se mănâncă excelent.

Unde călătorești în decembrie în Europa

Sărbătorile de iarnă au un farmec deosebit în Alpii austrieci, în orășelele de munte din Elveția sau în Rovaniemi, binecunoscutul oraș al lui Moș Crăciun. Bucură-te de zăpadă din plin, de ski, de tradiții și specialități culinare delicioase, stropite din belșug cu rom cald și multă scorțișoară.

Innsbruck – Austria

Unde să călătorești în decembrie - cele mai bune destinații

Un oraș colorat, care îmbină tradiția austriacă și luxul modern, Innsbruck te îmbie să îl vizitezi în luna decembrie, după ce se deschide și Târgul de Crăciun. În fiecare zi poți merge la ski, apoi te poți plimba prin magazinele cu obiecte meșteșugărești, pe la căsuțele din târg și prin restaurantele tradiționale unde vei mânca cei mai gustoși cârnați și cele mai pufoase ștrudele cu mere.

Innsbruck are un farmec anume în luna Sărbătorilor de iarnă, gătit cu numeroase instalații luminoase, cu o mulțime de locuri instagramabile, iar peisajul montan încărcat de zăpadă este mirific. În fiecare zi vei descoperi alte străzi și alei pline de farmec în centrul vechi al orașului, iar sejurul tău trebuie să se încheie cu un tur la vechiul Palat al Curții din Innsbruck, Hofburg – un fost palat imperial construit inițial în secolele XV și XVI, apoi remodelat în stil baroc și rococo în secolul al XVIII-lea, la instrucțiunile împărătesei Maria Tereza.

Zermatt – Elveția

Unde să călătorești în decembrie - cele mai bune destinații

Această țară este una dintre cele mai frumoase destinații spre care merită să călătorești în decembrie. Peisajele montane sunt fabuloase, piscurile înalte acoperite de zăpadă pot fi admirate din multe orașe pitorești, stațiunile de ski îți oferă o mulțime de experiențe și distracții, iar specialitățile culinare care se pregătesc aici de Crăciun îți lasă gura apă.

Zermatt este un orășel foarte popular pentru iubitorii de drumeții pe timpul verii și pentru iubitorii de ski pe timpul iernii. În luna decembrie, cea mai mare parte a localității este închisă pentru mașini și te bucuri de o liniște incredibilă, în mijlocul unui peisaj de iarnă fabulos.

Zermatt se află în cantonul Valais, la capul liniei de la calea ferată Matterhorn-Gotthard, la poalele piscului Matterhorn. Munții regiunii Zermatt se află la granița cu Italia, legătura cu țara vecină fiind posibilă numai drumeților și schiorilor prin Pasul Theodul (3.301 m).

Rovaniemi – Finlanda

Unde să călătorești în decembrie - cele mai bune destinații

Ce poate fi mai potrivit pentru luna decembrie decât o vizită în Satul lui Moș Crăciun din Finlanda! Acesta se găsește la numai 8 kilometri de orașul Rovaniemi. Aici te poți caza o noapte într-un hotel de gheață iar a doua zi poți merge la un hotel cu spa și saună fierbinte, aici poți face plimbări cu sania trasă de frumoșii câini Husky sau de renii care lucrează pentru Moș Crăciun.

Dar casa lui Moș Crăciun este cea mai importantă atracție și locul în care se împlinesc cele mai fierbinte dorințe. În renumita casă unde toți copiii știu că este atelierul de jucării vei găsi un muzeu cu diverse obiecte specifice istoriei finlandeze, un magazin cu numeroase cadouri și decorațiuni de Crăciun și un restaurant cu multe delicatese fierbinți destul de aglomerat.

O vizită în Rovaniemi trebuie pregătită din timp pentru că, în luna decembrie, este cel mai aglomerat oraș din Finlanda și cu greu găsești locuri de cazare.

Top 3 destinații americane pentru luna decembrie

Profită de vacanța lungă din luna decembrie, între Crăciun și Revelion, și caută un sejur în Statele Unite ale Americii. Sărbătorile de iarnă sunt fastuoase în marile orașe americane, oamenii petrec în stradă, concertele se țin lanț, iar mâncarea îți oferă o experiență culinară inedită.

New York

Unde să călătorești în decembrie - cele mai bune destinații

Dacă vrei să vezi celebrul brad de Crăciun care strălucește la Rockefeller Center în fiecare iarnă, trebuie să ajungi la New York. Ai nevoie de un buget consistent, pentru că acest oraș american fabulos atinge apogeul în luna cadourilor. Chiar dacă este o metropolă din sticlă și beton, dacă te atrage luxul american și viața lor dinamică, merită să mergi câteva zile în New York, unde bate inima Americii.

În luna decembrie, toate magazinele te îmbie cu vitrine sclipitoare și brand-uri de lux, iar localurile te așteaptă cu cele mai apetisante specialități culinare adunate din toate colțurile lumii. Pe străzile pline de lumini trebuie să guști un adevărat hotdog american, iar seara trebuie să asculți concertele vesele organizate ad-hoc de tineri talentați care se adună prin piețe și în intersecțiile pline de culoare.

Los Angeles

Unde să călătorești în decembrie - cele mai bune destinații

America este fabuloasă în Los Angeles, orașul îngerilor, cu totul deosebit de New York, dar nu mai puțin încântător. Dacă vrei să trăiești pe viu scene celebre din serialul Beverly Hills mergi la Los Angeles și vizitează celebrul oraș care a dat numele îndrăgitului serial pentru adolescenți.

Vremea este excelentă în luna decembrie în Los Angeles, iar temperaturile medii se încadrează între 20 și 25 de grade Celsius, numai bune pentru plimbări la plajă și prin cartierele luxoase ale orașului, la studiourile Hollywood, pe Aleea Celebrităților sau în Disneyland Park.

Los Angeles este al doilea oraș ca mărime al Americii după New York și îmbină armonios zeci de influențe culturale precum și o gastronomie excepțională. Trebuie să încerci măcar o dată un local la Santa Monica Pier, unde vei găsi oferte demne de cei mai pretențioși gurmanzi.

Honolulu

Unde să călătorești în decembrie - cele mai bune destinații

Descoperă o altfel de Americă în Honolulu, capitala statului Hawai, aflată pe insula Oahu. Aici poți vizita celebrul Port Harbour, care a jucat un rol important în al doilea război mondial, plaja Waikiki, cu restaurante și hoteluri de lux, dar și Golful Hanauma, un golf inedit, care s-a format în craterul unui vulcan. Nu trebuie să ratezi muzeul de Artă din Honolulu, Planetariul și Palatul Iolani, fosta reședință regală a monarhilor din Hawai.

Sărbătorile de iarnă în Honolulu sunt cu totul inedite, te vei bucura de soare, de plajă, de cocktail-uri și de servicii de cinci stele în orice complex hotelier ai ajunge.

foto; 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton