Țări în care plaja topless este strict interzisă. Ce pedepse riști!

.

Multe doamne și domnișoare din România preferă plaja topless. Pe litoralul românesc a devenit tot mai popular acest fenomen, dar în multe alte regiuni ale lumii expunerea pe plajă fără sutien este strict interzisă. Ba chiar se face închisoare pentru plaja topless.

Femeile au păreri împărțite când vine vorba de plaja topless. Multe tinere cu forme frumoase sunt atrase să facă plajă fără sutien pentru a scăpa de urmele albe pe care le lasă costumul de baie. Multe alte femei consideră că plaja topless nu este nici estetică, nici sănătoasă. Fiecare cu preferințele ei!

Pe plajele din România se acceptă expunerea la soare fără sutien, iar amatorii de nudism găsesc și câteva plaje mai retrase pe gustul lor. Dar în multe alte state europene, asiatice sau arabe, plaja topless este strict interzisă. Mai mult decât atât, femeile care își dau sutienul jos la plajă riscă amenzi usturătoare, închisoarea și condamnare pentru expunere indecentă sau prostituție.

În multe state plaja topless este considerată o adevărată insultă, un act imoral și iresponsabil. De aceea, trebuie să știi unde este interzisă expunerea la plajă a sânilor, să eviți să faci o gafă când mergi la plajă sau la piscină.

Plaja topless. Pro și contra

Multe domnișoare, dar și femei căsătorite preferă să facă plajă fără sutien, inclusiv cu aprobarea tacită a domnilor. Este un fenomen răspândit printre românce, rusoaice și femeile din anumite state americane mai liberale.

Principalul motiv pentru care femeile aleg să stea la plajă fără sutien este cel estetic. Urmele albe pe care le lasă sutienul și bretelele sutienului de plajă persistă luni de zile, uneori până în miezul iernii. Iar aceste urme se văd când vrei să porți o bluză fără umeri, o rochie elegantă cu spatele decupat sau cu un decolteu mai generos. Femeile cu forme frumoase preferă să fie bronzate uniform, și pe sâni ca pe restul corpului.

Un alt motiv pentru care multe femei aleg să facă plaja topless este comoditatea. Nevoite să poarte sutien în fiecare zi la muncă, în vacanță femeile preferă să se îmbrace lejer, să uite de tot felul de constrângeri, inclusiv de sutienele care lasă urme pe piele. Există o anumită preferință pentru libertate și lejeritate în vacanță, iar dacă legislația din România este permisivă și multe femei își arată bustul generos la plajă, o fac inclusiv doamnele căsătorite, trecute de 30 sau 40 de ani.

Pe de altă parte, plaja topless nu este agreeată de toată lumea. Multe persoane consideră că este indecent să te dezbraci de sutien în condițiile în care pe plajă sunt mulți copii. Iar unele femei sunt total împotriva acestui obicei de teama unor riscuri mari pentru sănătate.   

Ce spun medicii despre bronzarea fără sutien

Medicii dermatologi atrag și ei atenția asupra unor riscuri legate de plaja topless. Pielea sânilor și a pieptului în general este tot timpul protejată de haine și este mult mai sensibilă decât pielea de pe brațe sau de pe picioare.

Așadar, nu face plajă fără sutien când razele ultraviolete sunt puternice la miezul zilei. Nu te expune la soare fără creme de protecție solară cu un SPF de minimum 30. Pielea sânilor este foarte sensibilă, este foarte albă și se arde mult mai repede. În loc să te bucuri de un bust frumos bronzat, s-ar putea să te alegi cu arsuri solare puternice, usturime și dureri. Ulterior, pielea arsă se va decoji și sânii tăi vor arăta inestetic.

Un risc mai mare îl reprezintă alunițele de pe sâni. Dacă ai alunițe pe piept, ai mare grijă să folosești o cremă de protecție solară cu SPF 50, să fii sigură că aceste alunițe nu suferă modificări din cauza razelor ultraviolete.

De asemenea, medicii atrag atenția femeilor care au avut cazuri de cancer la sân în familie să fie foarte prudente când stau la plajă fără sutien. Alege doar orele de la începutul dimineții și folosește protecție solară. Sau, mai bine, renunță la plaja topless, deoarece riscul de cancer de sân este mai ridicat dacă ai avut antecedente în familie pe linie maternă. Iar razele UV este deja demonstrat că pot favoriza apariția cancerului de piele sau a cancerului de sân, în condițiile în care stai la plajă fără să te protejezi.

Un alt motiv pentru care trebuie să fii prudentă în ceea ce privește plaja fără sutien este legat și de sănătatea pielii și de estetică. Soarele este mult mai nociv în zilele noastre, razele UV pătrund în cantitate mai mare în atmosferă, iar expunerea la soare lasă urme care se văd în timp. Este posibil ca, la câteva luni după plajă, să îți apară pete maronii inestetice pe sâni și să se înmulțească alunițele.  

Țări în care plaja topless este interzisă

Țări în care plaja topless este strict interzisă. Ce pedepse riști!

România este permisivă în ceea ce privește plaja fără sutien. Oamenii s-au obișnuit să vadă tot felul de doamne și domnișoare topless pe orice plajă de pe litoralul românesc, inclusiv doamne mai în vârstă sau mame însoțite de copii.

Este o adevărată modă lipsită de inhibiții, iar femeile consideră că au dreptul să scape de sutien, dacă bărbații poartă la plajă doar bermude. Femeile pot sta la plajă în România fără să-și mai acopere pieptul și fără să fie agresate verbal sau fizic. A devenit un obicei firesc.

Cu toate acestea, multe țări europene interzic plaja topless, iar în țările preponderent musulmane este o adevărată insultă și o faptă ilegală, care te poate duce la închisoare. În unele state precum Egipt, Italia, Spania sau Grecia, destinații de vacanță populare printre români, se știe că nu face nimeni plajă topless. În aceste state există și obiceiul ca bărbații să poarte bermude sau pantaloni de baie trei sferturi, nu slipi. Iar în ceea ce privește bikini, nu prea sunt agreați. Femeile trebuie să poarte costume de baie decente, cu un chilot care acoperă posteriorul. Bikini sunt total interziși în statele musulmane, în Turcia, Tunisia sau Egipt.

Până de curând, topless-ul era interzis chiar și în state considerate foarte liberale precum Danemarca și Suedia. În aceste țări, plaja topless a fost îngăduită prin lege începând cu anii 2009, la presiunea unor organizații de femei.

Foarte permisive cu plaja topless și nud sunt state precum Australia, Olanda, Ungaria, Uk, Canada, Japonia, Croația sau Spania. În Germania se poate face plajă topless și în parcurile din unele orașe sau la piscinele din Berlin, iar comportamentul acesta liber este îngăduit în toate locațiile cu plajă și piscine.

Bulgaria

Plaja topless nu este interzisă prin lege în țara vecină, dar localnicii nu văd cu ochi buni această practică și femeile nu au obiceiul să facă plajă fără sutien. Există, însă,plaje dedicate pentru nudiști.

Grecia

O destinație foarte populară printre români, Grecia are aproape pe orice insulă sau zonă de coastă golfuri retrase unde se face plajă nud. Însă, în stațiunile populare, plaja topless nu este văzută cu ochi buni. Localnicii, foarte religioși din fire, nu agrează o atitudine atât de liberală la plajă.

Cipru

O țară cu mulți turiști musulmani, dar și cu o tentă accentuată de liberalizare, Cipru nu interzice prin lege plaja topless. Dar localnicii și turiștii care vin aici nu practică acest obicei, așadar este bine să te ferești să faci plajă fără sutien.

Turcia

La fel ca toate statele de religie islamică, Turcia solicită decență și costume de baie adecvate. Plaja topless iese din discuție. Nici bikini nu sunt acceptați, chiar dacă nu iei amendă pentru ei.

Egipt

Plaja topless este strict interzisă prin lege. Femeile riscă să fie amendate cu sume mari de bani plus închisoare, dacă își permit să își arate sânii la plajă.  

Tunisia

Țară musulmană, cu multe restricții și reguli diferite de conduită socială, Tunisia interzice prin lege nudismul și topless-ul. Femeile pot fi amendate și închise mai multe luni în închisoare pentru expunere indecentă.  

Italia

Plaja fără sutien nu este ilegală, dar este acceptată numai în anumite regiuni, unde sunt plaje dedicate pentru un astfel de obicei. În general, femeile preferă să stea la plajă cu sutien.

Spania

Se practică destul de des plaja topless în marile stațiuni, unde vin turiști din toate colțurile lumii. În zonele mai puțin frecventate de turiști, localnicii agreează comportamentul liberal la plajă.

Portugalia

Plaja fără sutien nu este interzisă prin lege, dar nu se practică. Localnicii sunt destul de religioși și nu acceptă un asemenea comportament. Un costum de baie decent este mult mai indicat pentru plajele din Portugalia.

Brazilia

Plaja topless este interzisă prin lege și femeile riscă să fie apostrofate și chiar amendate de poliția locală.  

Argentina

La fel ca în Brazilia, plaja fără sutien sau în costume de baie minuscule este interzisă și pedepsită prin amenzi usturătoare.

China

Țară comunistă și plină de interdicții, China interzice și pedepsește cu închisoarea comportamentul libertin pe plajă. În niciun caz nu poți lăsa sutienul acasă, când mergi la mare. Mai mult decât atât, este recomandat să porți un costum de baie întreg, cât mai decent și acoperitor.

Mexic

Este bine să porți un costum întreg la plajă sau din două piese. Plaja fără sutien nu este acceptată în Mexic, iar în unele regiuni turistele care îndrăznesc să dea jos sutienul pot avea de a face cu poliția.

SUA – state în care este interzisă plaja topless

În multe regiuni din State poți face plajă fără sutien, purtând doar un bikini minuscul. Dar în Utah, Tennessee, Portland și Austin această practică este interzisă prin lege, iar femeile poartă costume decente de baie la plajă sau la piscină.  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton