Platforme alternative de rezervări pentru booking.com

.

Amatorii de călători au la dispoziție tot mai multe platforme alternative de rezervări la diverse hoteluri și spații de cazare din toată lumea. Una dintre cele mai cunoscute platforme de rezervări este booking.com, dar există și alte site-uri cu ajutorul cărora îți poți organiza vacanța în câteva minute.

Caută cele mai bune cazări pentru vacanța și călătoriile tale folosind diverse platforme alternative de rezervări on-line! Există deja câteva platforme de cazare mai vechi și populare în Europa, dar în ultimii ani au apărut mai multe astfel de site-uri cu oferte pentru toate buzunarele și pentru toate pretențiile.

Merită să cauți mai multe oferte pe diverse platforme de cazare hoteluri, pensiuni sau apartamente, inclusiv zboruri sau mașini de închiriat, deoarece vei putea face o comparație mai bună în ceea ce privește prețurile și ofertele last minute.

Ce avantaje are rezervarea on-line

Agențiile de turism te pot atrage cu pachete complete, în care vei găsi inclus transportul, fie cu avionul, fie cu autocarul, cazare cu tot cu masă și diverse excursii în zona pe care vrei să o vizitezi. Cu toate acestea, nu întotdeauna hotelul ales de agenție este cea mai bună opțiune pentru tine și s-ar putea să fii dezamăgită în vacanță.

Rezervarea hotelului sau a pensiunii dorite pe o platformă on-line îți oferă posibilități nenumărate să alegi cel mai bun raport calitate – preț, să alegi serviciile dorite de tine și locațiile care te avantajează în călătoriile tale.

Rezervarea unui hotel on-line presupune mai multe avantaje:

Deschis non-stop

Oricând vrei să cauți un hotel pentru vacanța ta, platformele de rezervări pot fi accesate la orice oră din zi și din noapte. Iar cei mai mulți călători au timp seara târziu să caute hoteluri și pensiuni, după ce își încheie activitățile de peste zi. Biroul unei agenții de turism se închide în jurul orelor 17 sau 18, dar platformele de rezervări pot fi consultate oricând.

Criterii de selecție clare și simple

Poți bifa de la bun început ce hotel te interesează, câte stele vrei să aibă, dacă oferă masă, dacă are piscină sau un centru spa, dacă este aproape de atracțiile turistice sau pe malul mării. Găsești foarte ușor camere cu vedere la munte sau la mare sau camere în centrul orașului pe care vrei să îl vizitezi.

Preț transparent

Dacă o agenție de turism poate adăuga diverse taxe și comisioane pe lângă prețul afișat, pe multe platforme alternative de rezervări prețul pe care îl vezi de bun început este și prețul final pe care îl plătești.

Moneda națională, euro sau dolari

Acesta este un aspect important pentru mulți călători. Mulți turiști preferă să plătească de acasă rezervarea la hotel în moneda națională și să scape de grija plății la recepție. Alții preferă prețul în euro să știe din timp ce buget pregătesc pentru vacanța lor prin Europa.

Reduceri și oferte tot timpul

Un client vechi, dar și clienții care își fac conturi noi, pot beneficia de anumite reduceri și oferte last-minute care sunt semnalizate și afișate corespunzător pe platforma respectivă. Sunt turiști care pleacă des în vacanțe și care pot acumula 10% sau 15% reducere de fidelitate din primul preț afișat pentru hotelul dorit.

Alte beneficii dacă folosești platforme alternative de rezervări

Platforme alternative de rezervări pentru booking.com

Ar fi bine să cauți mai multe astfel de platforme și să îți faci conturi pe două sau trei dintre cele mai populare. Așa vei fi mult mai bine informat cu privire la costurile unei vacanțe, vei alege cele mai potrivite oferte și vei putea observa din timp cât de mult se scumpesc sau se ieftinesc unele cazări.

Oferte mai bune

Așadar, mai multe platforme alternative, mai multe oferte și, poate, prețuri mai bune. Unele platforme încearcă să obțină reduceri și oferte speciale cu hotelurile cu care lucrează de ani de zile și astfel reușesc să obțină prețuri mai bune pentru clienții lor.

Mai multe servicii

Platformele complexe vin la pachet cu diverse servicii care ajută foarte mult turiștii ocupați, care nu au timp să studieze toate informațiile despre zona în care merg în vacanță. Ele îți pot oferi transport către hotel, mașini de închiriat, o listă cu cele mai interesante atracții turistice din zonă sau cu activități pentru petrecerea timpului liber, restaurante, teatre, târguri sau evenimente culturale care se petrec în perioada respectivă.

Fără comisioane

Cele mai bune platforme alternative de rezervări nu au comisioane ascunse. Prețul pe care îl vezi la final, după ce ai selectat toate criteriile dorite, este prețul pe care îl plătești on-line.

Plata on-line

Acesta este, poate, unul dintre cele mai mari avantaje pe care ți le oferă site-urile de rezervări. Poți plăti în câteva secunde, iar camera sau apartamentul ales este imediat rezervat pentru tine. Nu există riscul să pierzi rezervarea și primești imediat un mesaj de confirmare din partea platformei sau a hotelului.

Rezervare și anulare gratuită

Multe platforme alternative de rezervări îți oferă posibilitatea de a reține o cameră sau un apartament fără să plătești nimic până în ziua cazării, iar dacă te răzgândești, poți anula rezervarea gratuit. Există și soluția de mijloc, prin care plătești doar prima noapte de cazare pentru a reține camera, ceea ce poate fi un avantaj în cazul în care nu ești sigură câte zile vrei să rămâi în zona respectivă.

Poze explicite

Toate platformele de rezervări se bazează pe imaginile pe care le selectează de la hotelurile și pensiunile partenere. Pozele sunt cele care vând cazarea, iar prețul este cel care grăbește o alegere. Cu cât o platformă îți oferă mai multe poze de la cazarea dorită, cu atât te ajută să îți faci o imagine complexă despre confortul de interior și despre spațiile din exteriorul clădirii.

Fotografiile vorbesc de la sine și îți dezvăluie cât de curat este un hotel, dacă are mobilă modernă sau uzată, dacă are camere spațioase sau înghesuite, dacă are un pat confortabil sau un spațiu de luat masa. În pozele postate poți observa o mulțime de detalii utile, dacă le urmărești cu atenție!

Opiniile a mii de turiști

După consultarea pozelor și a informațiilor din ofertă, trebuie să citești cât mai multe opinii transmise de călătorii care au trecut pe la hotelul respectiv. Vei observa că hotelurile cele mai bune au în general opinii pozitive și note mari. Iar hotelurile sau pensiunile unde sunt probleme au note mai mici și comentarii împărțite. Turiștii mai puțin pretențioși sau mai puțin experimentați tind să ofere comentarii neutre, în timp ce turiștii care au pretenții de la cazarea lor vor face comentarii punctuale despre aspectele negative ale locației.

Citește cât mai multe opinii și îți vei face o imagine cât mai realistă despre gradul de confort și curățenie, despre serviciile hotelului și despre amabilitatea personalului sau a gazdelor.

Platforme de rezervări pentru vacanțe și călătorii

Ana Hotels Europa Eforie Nord

Booking.com

Este una dintre cele mai cunoscute platforme pe care îți poți rezerva hotelul sau pensiunea dorită în vacanță. Oferta acestei platforme este foarte variată, dar se concentrează îndeosebi pe hotelurile bine clasate, pensiuni la standarde ridicate și apartamente moderne. Ofertele se adresează în special turiștilor cu un buget mai consistent de vacanță.

Platforma oferă informații detaliate și multe poze de la fiecare cazare și are criterii de selecție foarte clare în funcție de numărul de stele, de preț, de poziția hotelului sau de ofertele de masă pe care include. De asemenea, poți găsi aici o mulțime de mesaje și opinii ale turiștilor care au fost cazați anterior în hotelul dorit și îți vei face o idee completă despre servicii și dotări.

O altă caracteristică a acestei platforme este posibilitatea de a rezerva și anula gratuit o cameră de hotel sau un apartament. În cazul în care călătoria ta nu este sigură sau te răzgândești din diverse motive, ai această posibilitate de a renunța fără să dai niciun ban.  

Airbnb.com

Este una dintre platformele recunoscute pentru oferte la prețuri foarte accesibile. Pe acest site găsești mai multe cazări la prețuri reduse, în mod special apartamente, camere în pensiuni, camere în casele localnicilor sau hoteluri modeste de tipul BedandBreakfast. Este un site unde îți poți găsi cazarea perfectă pentru un buget mai redus de vacanță. Poți face economii substanțiale, dacă renunți la hotelurile de 4 și 5 stele în favoarea unui apartament unde poți avea tot confortul, dar unde trebuie să gătești tu. Trebuie doar să ții cont că se mai achită și o taxă pentru curățenie, în funcție de locație.

Trivago.ro

Trivago este un meta motor de căutare turistic care se concentrează în special pe hoteluri. Site-ul compară prețurile a peste 700,000 de hoteluri de pe mai mult de 150 de site-uri de rezervări, cum ar fi Expedia sau Booking.com. cu ajutorul acestei platforme, îți poți face o imagine mai clară asupra raportului calitate-preț și poți alege cele mai bune oferte pentru tine.

Momondo.ro

Este o platformă care preia ofertele de cazare de la mai multe site-uri internaționale, dar și locale. Este un motor de căutare gratuit de tip metasearch, prezent în 35 de țări, care compară prețurile pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto. Aici poți găsi și oferte combinate de transport și cazare la prețuri accesibile și mai ales oferte last-minute pentru zborul cu avionul.

Hotels.com

Platforma incluse oferte de la peste 200.000 de hoteluri din 60 de țări. Un avantaj este programul de fidelizare – la 10 nopți achiziționate, primim o noapte gratuită – sau programele last minute. Dar această platformă percepe și un procent de 10% pentru anumite taxe. Trebuie să verificăm de două ori ofertele găsite aici și să luăm în calcul că putem plăti la final și un mic comision.

Turistinfo.ro

Este un site care ne oferă diverse locuri de cazare în România, în general în pensiuni, hoteluri mai modeste, apartamente sau camere în case tradiționale. Multe locații actualizează mai greu prețurile și este bine să dai un telefon înainte, pentru a te asigura care este prețul corect. Avantajul este că poți găsi o mulțime de pensiuni foarte bine dotate, la prețuri accesibile și poți vedea poze cu interiorul camerelor. De asemenea, opiniile celorlalți turiști sunt de mare folos pe acest site.

Tripadvisor.com

Este una dintre cele mai vechi platforme de rezervări, destul de cunoscută printre turiștii români și europeni, deși a fost inițial înființat în America. Tripadvisor oferă recenzii detaliate despre hoteluri, despre restaurante, despre evenimentele și atracțiile turistice locale. Acesta include, de asemenea, forumuri interactive despre călătorie și îți oferă posibilitatea de a lua direct legătura cu proprietarii de pensiuni sau apartamente.

Lastminute.com

Așa cum îi spune numele, pe această platformă vei găsi doar ofertele de ultim moment. Dacă ești amatoare de călătorii surpriză, fără să organizezi un intinerariu din timp, merită să consulți periodic această platformă și să profiți de ofertele avantajoase pe care le găsești. Platforma se concentrează în mod deosebit pe hoteluri și bilete de avion.

Hostels.com

Cine își dorește să călătorească mult și ieftin, se poate orienta că hosteluri și cazări simple, fără stele, fără masă, fără confortul standard pe care îl dorește orice turist. Dar prețurile foarte mici îți oferă posibilitatea de a călători mai mult și de a pleca în vacanțe mai des. Pe acest site poți găsi tot felul de cazări din Europa și din toată lumea la prețuri foarte mici. În plus, această platformă ajută călătorii, îndeosebi tineri boemi sau studenți, să ia legătura și să se alăture unor grupuri cu interese comune, de îndată ce ajung în zona respectivă.

Travelodge.com

Este o platformă de cazări care include peste 400 de hoteluri din Marea Britanie, Irlanda, Spania, Noua Zeelandă, Australia, Canada și SUA. Pentru turiștii interesați de aceste zone, platforma oferă diverse spații de cazare în hoteluri la standarde ridicate și diverse oferte last-minute.

Google Travel and Flights

Lansată în anul 2011, aplicația Google Flights capătă amploare și începe să fie tot mai utilizată de internauți. Ea face parte din ramura Google Travel destinată călătoriilor și vacanțelor și te ajută să găsești zboruri la cele mai bune prețuri, accesând ofertele celor mai mari companii aeriene și agenții de turism.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton