Unde poți merge la plajă în septembrie în Europa

.

Canicula se domolește în luna septembrie, dar apele mărilor de pe continent rămân calde și îmbietoare. Dacă îți iei concediu în luna septembrie să mergi la mare, faci cea mai bună alegere. Iată și unde poți face plajă în septembrie în Europa, cele mai atractive și colorate destinații!

Soarele arzător și canicula din lunile iulie sau august alungă turiștii din țările unde temperaturile depășesc frecvent 40°C. În schimb, stațiunile din Spania, Portugalia, Grecia sau Cipru devin tot mai atractive la începutul toamnei, când apa este foarte caldă și temperaturile moderate. Iată câteva dintre cele mai frumoase locații să faci plajă în septembrie în Europa și să te bucuri de o vreme excelentă, chiar dacă este toamnă în calendar.

Aiya Napa – Cipru

Cipru
Cipru

Insula Cipru este o adevărată comoară în Mediterana, un loc plin de legende, care împletește civilizația europeană cu tradițiile orientale și te cucerește cu o bucătărie savuroasă și plină de surprize. Una dintre cele mai frumoase stațiuni unde poți să faci plajă în septembrie în Europa este supranumită Ibiza Mediteranei și este vorba de Aiya Napa din Cipru.

Fost sat pescăresc, aflat la numai 45 de km de Larnaca, Aiya Napa s-a dezvoltat continuu în ultimii 50 de ani, s-a modernizat, a atras numeroși investitori și a crescut datorită lanțurilor hoteliere luxoase. Atmosfera de aici este foarte veselă și tinerească și nu te vei plictisi deloc în stațiune. O mulțime de terase și cluburi, magazine, bazaruri, plaje moderne și diverse distracții pentru turiști te întâmpină în această stațiune unde sezonul se prelungește până în luna octombrie.

Surprinzător este că numele stațiunii provine de la Saint Panaya, adică Fecioara Maria. Din această stațiune, poți face o incursiune în Larnaca, orașul pe care l-a întemeiat fiul cel mare al lui Noe, după cum spune legenda. Larnaca este principalul port aerian al insulei și totodată un oraș plin de istorie și vestigii pe care merită să îl descoperi la pas.

Temperatura medie în luna septembrie în Cipru oscilează între 28 și 31 de grade Celsius și sunt 12 ore de soare ziua, iar temperatura apei este numai bună pentru baie.

Split – Croația

orasul Split Croatia

Un oraș mediteranean foarte chic unde vei găsi și plajă să te bucuri de soare, și muzee, și vestigii antice, și istorii fabuloase, și munți sau parcuri naționale unde poți face drumeții, și plimbări cu barca și terase romantice pentru serile în doi. Orașul Split din Croația este una dintre cele mai frumoase destinații pentru plajă în luna septembrie în Europa.

Iar dincolo de plajă și mare, oferă turiștilor numeroase atracții și locuri de distracție, hoteluri cu alură istorică sau vile moderne unde poți să găsești cazare pentru toate buzunarele. Despre deliciile culinare din Split, nici nu trebuie să mai scriem… cu o bucătărie influențată de greci și italieni, vei găsi aici un adevărat rai pentru gurmanzi.

Temperatura medie în luna septembrie în regiunea Split variază între 25 și 28 de grade Celsius, iar zilele sunt însorite și excelente pentru plajă sau pentru plimbări în oraș.

Sunny Beach – Bulgaria

Unde poți merge la plajă în septembrie în Europa

Este una dintre cele mai frumoase stațiuni la Marea Neagră din țara vecină, iar luna septembrie este o perioadă potrivită și pentru plajă și pentru baie în Sunny Beach. Este aproape de România, prețurile la cazare încep să scadă, apa mării este caldă, plajele sunt mari, frumoase și bine întreținute, cu un nisip fin și auriu. Iar, dacă nu vrei să stai prea mult pe plajă, poți alege un hotel modern, cu toate facilitățile și cu piscine generoase, unde poți face plajă toată ziua.

În apropiere, poți vizita și celebrul oraș istoric Nesebar, cu peninsula lui cochetă și veche, cu aer romantic, vile de lemn și terase acoperite de vie.

Sardinia – Italia

Unde poți merge la plajă în septembrie în Europa

Insula Sardinia merită descoperită și savurată de la terasele amenajate pe plajă, la tavernele cu specific local. Plajele cu nisip fin sunt numeroase! Închiriază o mașină și explorează cât mai multe dintre ele deoarece peisajul mediteranean are aici, în Sardinia, farmecul său local.

Este una dintre cele mai frumoase și accesibile insule în care poți face plajă în septembrie în Europa. Prețurile încep să scadă în a doua jumătate a lunii septembrie, cursele aeriene sunt și ele mult mai accesibile, dar vremea este de vis. Temperaturile caniculare se domolesc, apa este limpede și caldă, iar stațiunile mai aerisite.

Alege o cazare în Cagliari sau în apropierea capitalei insulei, pentru că vei putea vizita la pas acest oraș plin de istorie și povești. Vechi centru comercial din vremea fenicienilor, Cagliari se laudă cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Italia, cu străduțe pitorești, cu un aer medieval, boem și ștrengăresc, foarte colorat și plin de viață spre seară, dar liniștit și relaxant dimineața, când te bucuri de o cafea la o terasă răcoroasă. Iar după amiaza, în Cagliari, poți vizita o mulțime de atracții turistice așa cum este Palatul Casei de Savoia, Muzeul de Arheologie, Pinacoteca Națională, fostul ghetou evreiesc, bastinul St. Remy sau Bazilica Santa Croce.

Valencia – Spania

Plaza de Toros, Valencia Spania
Plaza de Toros, Valencia SpaniaCredit: ImageStockArt/face to face

Indiferent de luna în care ajungi în Valencia, te întâmpină o atmosferă veselă și colorată de vacanță. Cu atât mai frumoasă este Valencia toamna, când soarele arzător se domolește și poți face lungi plimbări prin oraș sau poți sta la plajă cu orele, după pofta inimii.

Valencia este unul dintre cele mai frumoase orașe spaniole, cu ieșire la Marea Barealelor, unde poți vizita și Palma de Mallorca. Așadar, te poți bucura de plajele din Valencia, dar și de plajele din Mallorca, într-un singur sejur mai lung, în septembrie, când prețurile sunt mai accesibile și găsești cazare mult mai ușor.

După ce te plictisești de plajă, de înghețată și sangria, de terase și magazine, poți vizita celebrul Oraș al Artelor și Științelor cu alura lui futuristă și apoi te poți relaxa în Grădina Turia. În centrul vechi, vei descoperi Catedrala Valenciei, unde se spune că s-ar afla Sfântul Gral și Plaza de la Virgen, Turnul El Miguelete, Plaza de la Reina, La Llotja de la Seda, Mercado Central sau Porta de Seranos.

Sicilia – Italia

Unde poți merge la plajă în septembrie în Europa

Cu ieșire la Marea Ionică și la Marea Tireniană, Sicilia este una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia unde poți merge la plajă încă din luna mai sau toamna, când apa este caldă și plăcută. Temperaturile sunt plăcute, cu o medie de 30 – 31 de grade Celsius, cazările se găsesc mult mai ușor în vile cochete, cu parfum de epocă, iar plajele sunt mult mai libere.

Sicilia atrage an de an câteva milioane de turiști, dar septembrie este perioada potrivită pentru un sejur relaxant, doar pentru a sta la plajă, pentru a face baie în mare și pentru a gusta vinurile Italiei la terasele de pe litoral. Caută o cazare în Palermo sau în apropiere de acest oraș pentru a te bucura și de câteva zile în vizită la cele mai importante puncte turistice. Aici poți descoperi frumusețea uluitoare a Catedralei din Palermo, Palatul Norman, Capela Pallatina sau La Martorana, lăcașuri de cult cu fresce și altare impresionante. Nu rata Grădina Botanică, palatul Chiaramonte sau galeriile și muzeele de artă.

Insula Evia – Grecia

Unde poți merge la plajă în septembrie în Europa

Toate insulele și întregul litoral al Greciei te îmbie să faci plajă în septembrie. Oriunde ai merge în Grecia la începutul toamnei vei face o alegere excelentă. Dar, dacă vrei să descoperi un loc deosebit, poți alege insula Evia, a doua insulă ca mărime după Creta. Aici îți recomandăm stațiunea Loutra Edipsou pentru apele ei termale fierbinți și bogate în fier, care ajung din inima vulcanului stins direct pe plajă.  

Turiștii se bucură de beneficiile apelor termale și totodată de apa mării care este caldă și plăcută în luna septembrie. În plus, stațiunea este foarte animată seara, când toți turiștii ies la terase și colindă magazinele de suveniruri.

Din stațiune, poți explora insula cu o mașină și te poți opri în diverse golfuri pitorești, unde poți face plajă între livezile de măslini. Cea mai apropiată plajă lată cu nisip fin este plaja din satul Agio Nicolaos. Din Evia poți lua un ferry către insula Skopelos pentru a te bucura de plajele ei aurii, de tavernele pitorești și de specialitățile culinare cu pește delicios din Marea Mediterană.

Saranda – Albania

Unde poți merge la plajă în septembrie în Europa

Una dintre cele mai puțin cunoscute destinații de vacanță unde poți face plajă în septembrie în Europa este Saranda din Albania. Supranumit orașul alb datorită caselor și clădirilor pitorești de un alb imaculat, Saranda se află foarte aproape de insula Corfu din Grecia și este cea mai iubită stațiune la mare pentru albanezi. În ultimii ani, a început să devină tot mai cunoscută și pentru turiștii străini atrași de curiozitățile Albaniei și de litoralul ei asemănător celui din Grecia sau Croația.

Saranda are mai multe plaje bine întreținute, unele dintre ele amenajate cu șezlonguri și terase, altele libere, unde te poți așeza doar cu prosopul. Prețurile sunt foarte accesibile, iar cazarea îți poate întrece așteptările, dacă alegi un hotel pe litoral, cu plajă privată. În Saranda poți vizita Castelul Lekuresi, vechea Sinagogă de lângă primărie, Mănăstirea celor 40 de Sfinți sau situl arheologic Butrint. Saranda este considerată capitala neoficială a Rivierei Albaneze, iar întreaga regiune este bogată în atracții naturale, faună sălbatică – plaje izolate, situri arheologice și insulițe.

foto: Hepta.ro/Wikimedia.org

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton