Se-anunţă luna amorezaţilor. Soarele este la vârsta tandreţii, nisipul şi-a mai temperat din fierbinţeală, iar aglomeraţiile încep să se dizolve
Din ce în ce mai mulţi turişti aleg luna septembrie ca perioadă de vacanţă. Oricare ar fi motivele, economice sau pur sentimentale, opţiunea nu este neinspirată. Dimpotrivă, îţi răscoleşte amintirile şi stările de bine. Argument potrivit pentru a continua tradiţia.
De-a lungul timpului
Unul din ”reperele” istorice ale staţiunii Costineşti este celebra epavă. Numele ei este Evanghelia şi se spune că ar fi aparţinut magnatului Aristotel Onassis, supranumit ”Grecul de Aur”. Din vasul elen eşuat în anii ‘60, nu a mai rămas decât un corp trist, masiv, măcinat de ani şi bântuit, sezon de sezon de turişti.
Metamorfozele Costineştiului
Colonie grecească, sat pescăresc, ”staţiunea tinereţii”. O perioadă bună a purtat şi numele de ”Fântâna bivolului” (dată de germanii dobrogeni, între 1840-1940). Titulatura actuală se datorează omului politic Emil Costinescu (1844-1921).
Povestea agitată a obeliscului
”Ne întâlnim la Obelisc!” – ai spus şi tu măcar o dată-n viaţă. Aşezat strategic, între mare şi lac, Obeliscul poartă în spate o lume plină de simboluri: tinereţe, soare, lumină. Iar catastrofele din 2004 nu au reuşit să îl doboare. Ba dimpotrivă, s-a reî-nălţat mai sfidător şi mai mândru.