Te-ai obişnuit să-i urmezi aroma şi să simţi cum îţi încarcă bateriile în fiecare dimineaţă. Dar ţi-ai imaginat vreodată la câte alte lucruri mai e bună cafeaua pe la casa omului?
E nelipsită din bucătărie, însă e folosită, de obicei, ca o licoare magică menită să-ţi dea energie şi să ajute la digestie. Dar ce se mai poate face cu cafeaua? Iată câteva variante: Îngrăşământ pentru plante – După ce ai savurat cafeaua, nu arunca zaţul! Dacă eşti pasionată de grădinărit, amestecă seminţele de morcovi cu zaţ uscat înainte de a le semăna. Le vei asigura un mediu afânat şi vei îndepărta dăunătorii. Zaţul e un îngrăşământ foarte bun pentru plante. Cosmetică la domiciliu – Părul şi pielea îţi vor rămâne proaspete şi strălucitoare cu ajutorul cafelei. Clăteşte-ţi părul cu cafea şi lasă 20 de minute să-şi facă efectul. Masca pentru ten, preparată din zaţ amestecat cu albuş, curăţă impurităţile şi strânge porii dilataţi. Amestecul de zaţ cu ulei de măsline, masat pe zonele cu celulită, are efecte miraculoase. Odorizant fin – Mirosurile neplăcute de usturoi, de ceapă sau de peşte de pe mâini dispar ca prin farmec dacă se freacă palmele cu zaţ. Aerul din casă poate fi împrospătat dacă pui o tăviţă cu boabe de cafea pe calorifer sau pe o sursă de căldură. La fel de eficientă e şi cafeaua preparată, pusăîntr-un recipient metalic. Aceasta ajută, în plus, şi la umidificarea aerului. Ajutor în bucătărie – Carnea roşie şi de vânat îşi păstrează gustul dacă se presară cu cafea măcinată. Şi peştele ia o aromă aparte dacă e frecat cu cafea şi zeamă de lămâie. Se poate folosi aceeaşi metodă şi la pregătirea burţii de vită şi a intestinelor pentru cârnaţi, înlocuind cu succes mălaiul. Bună la toate cele – Ramele tablourilor vor redeveni ca noi dacă le vei freca cu praf de cafea măcinată şi cu zeamă de lămâie. Când nu ai alt praf abraziv de curăţat la îndemână, foloseşte cafeaua. Vei fi cu siguranţă încântată de rezultat!