260 de Linden Dollars înseamnă un dolar, şi banii chiar se pot schimba din reali în virtuali şi invers. Dacă vrei să îmbunătăţeşti imediat aspectul avatarului tău, foloseşti cartea de credit pentru a cumpăra dolari Linden cu care mergi în magazine virtuale. Poţi să cumperi coafuri noi, haine, încălţăminte, dar şi mobilier, toate pentru avatarul tău. Dar există şi obiecte gratuite, oferite ca obiecte promoţionale de cei care le vând.
De unde vin aceste obiecte virtuale? Sunt create de alţi utilizatori care chiar câştigă din asta bani reali. În Second Life li se spune „creatori” şi sunt oameni care îşi folosesc talentul, priceperea, abilităţile şi spiritul de antreprenoriat ca să conducă afaceri virtuale.
Patty Paule are un magazin cu obiecte pentru avatarele de copii unde vinde haine, încălţăminte şi jucării animate.
Obiectele 3D le creează în Second Life, iar texturile în Photoshop, un program de grafică şi editare foto, apoi le animează şi le vinde în magazinul ei din Second Life.
Câştigă lunar între 800 şi 1000 de dolari reali.
Floyd Mistwalker, care realizează obiecte de mobilier în programe 3D externe cum este Blender, câştigă între 1500 şi 2000 de dolari pe lună, iar CrashOV Uladstron câştigă 1000-1500 de dolari din haine şi accesorii pentru avatare, dar lucreaza la ele în jur de opt ore pe zi.
Toţi sunt români şi au afaceri virtuale foarte asemănătoare cu cele reale. Au făcut investiţii – trebuie să cumperi locul pe care îţi deschizi magazinul – au gândit strategii de marketing şi lucreaza zilnic, iar concurenţa este la fel ca în lumea reală. Dacă nu ai un produs deosebit sau un preţ competitiv nu reuşeşti să atragi clienţii.
În acest moment, obiectele creatorilor români se pot admira şi în Bucureştiul Virtual, unde s-a deschis o expoziţie dedicată lor.
Ideea acestei expoziţii îi aparţine Aurei Tatu, care de altfel a şi creat Bucureştiul Virtual, acum doi ani. Încă de la primul contact cu Second Life, în 2005, Aura a ştiut că acolo îţi doreşte să lucreze. Şi în plus, Second Life a fascinat-o atât de tare încât la început îşi petrecea nopţi întregi învăţând să folosească platforma.
Recunoaşte că nu o dată s-a întâmplat să o prindă dimineaţa, absorbită în tutorialele de construcţie în Second Life. Programul prin care intri în Second Life îţi dă şi posibilitatea să construieşti obiecte, dacă ştii să-l foloseşti. Deşi nu e deloc uşor, Aura nu s-a dat bătută.
În tot acest timp îşi făcea prieteni virtuali, iar în 2006, avatarul ei, LaraCroft Akula, i-a adus primii bani reali din organizarea unor evenimente în SL. Totuşi, a continuat să exerseze construcţia de obiecte 3D şi să înveţe aşte programe de grafică, urmând pe internet tutoriale şi cerând sfaturi de la prietenii mai pricepuţi. E convinsă că pe internet poţi învăţa orice dacă îţi doreşti cu adevărat, atât de multe sunt sfaturile, tutorialele şi persoanele gata să te ajute cu sfaturi.