Află adevărul despre bucătăria ta. Multe dintre miturile pe care le ştiai despre gătit nu sunt, de fapt, deloc adevărate.1. Homarii ţipă atunci când sunt opăriţiOk, poate că nu toată lumea din România este familiarizată cu felul în care se prepară homarii, dar poate că unii dintre noi ştiu de la show-urile culinare de la televizor.Homarii se opăresc înainte de a-i prepara mai serios, iar acest lucru se face când sunt încă vii! Deşi pare sinistru, sunetul care se aude atunci când homarul este scufundat în apă clocotită nu este, aşa cum se crede, ţipătul animalului, ci doar aburul care ţiuie în carcasa tare.Data viitoare când vă este prea milă să gătiţi un homar viu, nu uitaţi că sistemul nervos al crustaceului nu este foarte dezvoltat, astfel încât nu simte mare lucru înainte de moartea rapidă în oală.2. Uleiul de măsline turnat peste paste ajută Toată lumea care a gătit vreodată paste ştie că acestea se lipesc, indiferent de marcă sau ţara de provenienţă, dacă sunt cu ouă sau fără. Mulţi recurg la uleiul de măsline în ideea că astfel, pastele nu se mai lipesc până la adăugarea sosului.Problema este că pastele au forme diferite tocmai pentru a se umple mai bine cu sos, sau, după caz, pentru a absorbi o parte din acesta, în funcţie de densitatea lui şi mărimea bucăţilor de carne şi legume. Uleiul de măsline, deşi delicios şi sănătos, nu face decât să împiedice pastele să se mai lipească vreodată de ceva, inclusiv de sos.3. Sarea adăugată în apă ajută mâncarea să fiarbă mai repedeSarea în bucate este bună pentru un singur lucru: să dea gust mai bun diferitelor feluri de mâncare.În ciuda mitului conform căruia sarea grăbeşte fierberea, tot ce face aceasta este să dea gust bun, să menţină integritatea structurală a unor legume (nu se înmoaie, nu devin aţoase, etc) sau pentru ca acestea să nu-şi piardă culoarea frumoasă.4. Alcoolul se evaporă complet din sosuri şi mâncăruri, odată ce a fiertToată lumea ştie că băuturile pe bază de alcool dau o aromă deosebită sosurilor, fripturilor şi altor preparate. Şi toţi eram convinşi că, odată ce a dat în clocot, alcoolul a frăgezit carnea, a aromat sosul şi...s-a dus.Ei bine adevărul nu este chiar aşa. O mâncare ar trebui să fiarbă fără capac nu mai puţin de trei ore pentru ca ultimele rămăşiţe de alcool să se fi evaporat. Data viitoare când preparaţi o porţie de penne cu sos de vodka sau pui în sos de vin, aveţi grijă să nu turnaţi prea mult, s-ar putea să înveseliţi invitaţii la cină.