3. Sarea adăugată în apă ajută mâncarea să fiarbă mai repede
Sarea în bucate este bună pentru un singur lucru: să dea gust mai bun diferitelor feluri de mâncare.
În ciuda mitului conform căruia sarea grăbeşte fierberea, tot ce face aceasta este să dea gust bun, să menţină integritatea structurală a unor legume (nu se înmoaie, nu devin aţoase, etc) sau pentru ca acestea să nu-şi piardă culoarea frumoasă. 4. Alcoolul se evaporă complet din sosuri şi mâncăruri, odată ce a fiert
Toată lumea ştie că băuturile pe bază de alcool dau o aromă deosebită sosurilor, fripturilor şi altor preparate. Şi toţi eram convinşi că, odată ce a dat în clocot, alcoolul a frăgezit carnea, a aromat sosul şi…s-a dus.
Ei bine adevărul nu este chiar aşa. O mâncare ar trebui să fiarbă fără capac nu mai puţin de trei ore pentru ca ultimele rămăşiţe de alcool să se fi evaporat. Data viitoare când preparaţi o porţie de penne cu sos de vodka sau pui în sos de vin, aveţi grijă să nu turnaţi prea mult, s-ar putea să înveseliţi invitaţii la cină.