Bărbaţii nu ar trebui să conducă maşini

.

„Femeia la volan” este doar un mit. În ciuda prejudecăţilor pe care le au toţi bărbaţii, şoferiţele sunt mai prudente, mai disciplinate şi provoacă mai puţine accidente decât…
.. soferii bărbaţi.

În cea mai recentă replică masculină, Oxi ne explică de ce femeile nu ar trebui să conducă maşini. Astăzi, noi o să-i explicăm de ce bărbaţii nu ar trebui să conducă maşini.

Oricât de „feministe” am fi, trebuie să recunoaştem că la volan nu avem îndemânarea bărbaţilor, nici simţul orientării şi nici aceeaşi capacitate de a aprecia distanţele. Pe de altă parte, şi lor le lipseşte răbdarea, prudenţa şi uneori bunul simţ de care dau dovadă femeile.

Bărbaţii fac mai multe accidente

N-o spunem noi, o spun foarte clar statisticile, pe care chiar colegul nostru Oxi ne invită să le citim.

Primele date pe care le-am găsit sunt din 2008 şi sunt limitate la nivel de Capitală. Până în luna octombrie când s-a publicat statistica, bărbaţii provocaseră 719 accidente grave, iar femeile doar 281.

Aceeaşi diferenţă s-a menţinut în 2009, la nivel naţional. Conform statisticilor citate de Adevărul, bărbaţii au provocat în 8.515 accidente grave soldate cu 2.431 de decese. Femeile s-au făcut vinovate de 1.684 de accidente din care au rezultat 365 de morţi.

Da, dar şoferiţele sunt mai puţine decât şoferii bărbaţi, vor spune domnii. Chiar şi aşa, diferenţa se menţine. Conform datelor oferite de Direcţia Regim Permise şi Înmatriculări Auto, la sfârşitul anului trecut erau 1.801.677 de şoferite şi 4.261.732 de şoferi.

Dacă facem un calcul, rezultă că aproximativ 9 femei din 10.000 au provocat accidente de cirulaţie, în timp ce 19 bărbaţi din 10.000 se fac vinovaţi de acelaşi lucru.

Situaţia este similară şi în cazul accidentelor uşoare, deşi părerea generală este ca lipsa de îndemânare a femeilor provoacă mai multe tamponări. În plus, femeile primesc mai puţine amenzi pentru depăşirea vitezei, parcare, neacordarea de prioritate, conducerea sub influenţa alcoolului. Înseamnă că suntem mai disciplinate în trafic, motiv pentru care şi numărul accidentelor provocate de sexul frumos este mai mic.

Femeia la volan, călătorie mai sigură

 
Discuţia femei la volan versus bărbaţi la volan este universală, aşa că statistici asemănătoare cu cele de mai sus prezintă periodic şi autorităţile americane. Şi peste ocean, femeile sunt şoferi mai responsabili şi mai disciplinaţi.

Dacă ai de ales între a călători cu un bărbat la volan sau cu o femeie, e mai sigur să te urci în maşina femeii, spun americanii care studiază riscul rutier.
Chiar dacă drumul durează mai mult ai şanse mai mari să ajungi cu bine la destinaţie. Dacă totuşi alegi să călătoreşti alături de un bărbat, şansele de a muri pe drum sunt cu 77% mai mari.

De ce? Femeile conduc maşini mai sigure, merg mai încet şi sunt mai atente în trafic – să reţină asta domnii care ne acuză că ne uităm mai mult în oglindă decât la drum.

Unul dintre cei care au realizat studiul respectiv a spus că preferă să-şi lase soţia la volan fiindcă din punct de vedere statistic are mai multe şanse de a supravieţui călătoriei. Oare cât de sigure ar fi şoselele dacă am vedea mai multe femei şi mai puţini bărbaţi la volan?

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton