Genoveva Hossu lanseaza proiectul ”Nu ma uita” la Romanian Design Week. Intre 16- 24 Mai, colectia ”Nu ma uita” va fi expusa la Romanian Design Week, ramanand ca dupa aceasta data sa isi gaseasca spatiu permanent la 360Hub.
”Nu ma uita” este un proiect initiat de Genoveva Hossu, designer interior si de obiect, si antreneaza mai multe domenii: design interior si de produs, design vestimentar, pictura si arta culinara, intr-un exercitiu de creativitate complex, pornind de la o tema care ii confera nota de autentic – dialogul dintre geniu si muza – Constantin Brancusi si Domnisoara Pogany. Proiectul ”Nu ma uita” va avea ca spatiu permanent 360 Hub.
In cadrul proiectului ”Nu ma uita”, 6 autori din domenii diferite aduc sase abordari singulare temei lansate de Genoveva, a dialogului imaginar intre geniu si muza sa, redand unitar si omogen un spatiu, o stare, un lifestyle: Arhitect Daniela Maier (corpuri iluminat), pictor Andreea Radu, ceramist Ioan Sumedre Jr., fashion designer Lucian Broscatean si Chef Adi Hadean; iar Genoveva Hossu va realiza piese de mobilier, textile si design de obiect si va da amprenta finala a spatiului ”Nu ma uita”.
Obiectele care vor fi expuse in proiectul ”Nu ma uita” vor fi realizate din materiale neconventionale (masa de gheata, fotoliu realizat din pictura manuala a Andreei Radu – o reinterpretare a motivelor gorjene – traditional adus in prezent, canapea de rumegus etc). Colectia prototip urmeaza sa stea la baza unei colectii conventionale, ce va fi si comercializata ulterior.
Despre numele proiectului, Genoveva Hossu, spune:
”Am ales acest nume pentru ca floarea de ”nu ma uita” este printre singurele flori autentice romanesti, ceea ce mi s-a parut extrem de potrivit.”
Iar despre intreg proiectul ”Nu ma uita” si conceptul care sta la baza acestuia, Genoveva afirma:
„Creatia extraordinara a lui Brancusi a contribuit la innoirea limbajului si a viziunii plastice in sculptura contemporana. De la Brancusi am invatat ce inseamna arta pura si studiindu-i constant operele, imi dau seama cat de mult mai am de invatat. Proiectul „Nu ma uita” este un tribut pe care doresc sa-l aduc geniului perfect al creatorului Brancusi. Universul experimental al acestui proiect este construit sub forma unui dialog la nivelul formei, intre artist si muza sa, Madame Pogany. „Nu ma uita” se remarca prin eleganta formei si utilizarea sensibila a materialelor, combinand simplitatea artei populare romanesti cu rafinamentul avangardei pariziene. Prin acest demers, imi doresc sa readuc in atentia publicului profunzimea si actualitatea operelor lui Brancusi si sa contribui, prin obiectele pe care le vom realiza, la promovarea acestui geniu.”
Cu o viziune aparte care aduce culoare, personalitate si energie fiecarui spatiu, Genoveva Hossu a absolvit Kelly Hopen Design School din Londra, iar in 2005 a devenit antreprenor, atunci cand a fondat brandul Primera Interiors, unic reprezentat in Romania al brandurilor: Designers Guild, JAB Anstoetz, Christian Fischbacher, Ralph Lauren Home, Christian Lacroix, Nina Campbell, Osborne&Little. Dupa 10 ani de activitate in domeniu si nenumarate proiecte de design interior, Genoveva Hossu a lansat INGENO, marca a serviciilor de proiectare, decorare si management de proiect.
Despre colaboratorii ”Nu ma uita”:
Andreea Radu este absolventa a Academiei de Arte Vizuale „Ion Andreescu” (actuala Universitate de Arta si Design) și in prezent, artist vizual in cadrul galeriei Artexpert, galerie a Societatii Colectionarilor de Arta din Transilvania. Extrem de pasionata de pictura, Andreei îi curge arta prin vene, iar operele sale expresive sunt dovada acestui fapt. Artista are lucrari in colectii din Romania, Austria, Franta, Grecia, Germania, S.U.A. (colectia Nicholas Cage), Canada, Alaska, Danemarca, Elvetia, Italia, Belgia.
Daniela Maier este arhitecta si fondatoarea Maier Studio cu o experienta de peste 15 ani in arhitectura, design si planificare urbana. In calitatea sa de Vicepresedinte al filialei Transilvania a Ordinului Arhitectilor şi coordonator al Scenei Urbane, Daniela promoveaza si contribuie la dezvoltarea misiunii arhitectului. Evenimentele, spatiile si demersurile pe care le initiaza utilizand arta ca strategie de implicare au ca scop principal comunicarea intre specialist, comunitate si administratie in a identifica repere, traditii şi detalii care pun in valoare spatiul public.
Ioan Sumedre Jr. este creatorul produselor sumiDesign, obiecte din portelan cu design exclusivist. Absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Ion Andreescu” (actuala Universitate de Arta si Design), Ioan este artist vizual si membru fondator al Asociatiei Caolin. In ultimii ani, expozitiile sale de arta decorativa si bijuterii contemporane au fost nelipsite din muzeele de arta din Cluj-Napoca si Bucuresti.
Lucian Broscatean, Prin fiecare proiect Lucian Broscatean spune o poveste despre personaje surprinse in peregrinarile lor urbane sau/si in mind trip-uri ciudate. Conceptual, dark, hibrid, versatil – sunt cuvinte cheie pentru label-ul Lucian Broscatean. Absolvent al Specializarii Moda-Design Vestimentar a Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, Lucian e cadru didactic al aceleiasi institutii. Din 2011 este designerul liniei principale a brand-ului Irina Schrotter. A obtinut mai multe premii importante ca: premiul Arts of Fashion la MOMA San Francisco (2008), premiile revistei Beau Monde pentru Debutul Anului (2008) si Designerul Anului (2011), 3 nominalizari la categoria Best Designer – ELLE Style Awards Romania (2012- 2014), Mentiunea Speciala la International Fashion Showcase @ London Fashion Week (2014) etc. A participat la prestigioase evenimente printre care: a prezentat, timp de cinci sezoane consecutive, colectii in cadrul show-urilor Romanian Designers la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week (2011-2013), a expus creatii in doua expozitii de grup la International Fashion Showcase @ London Fashion Week (2013-2014).
Adrian Hadean s-a facut cunoscut in lumea exigenta a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării si maiestriei sale culinare cu care si-a castigat numerosi fani, inca de la inceputurile aparitiilor sale publice. Experienta culinara a lui Adrian Hadean incepe in anul 1998, cand acesta si-a facut debutul in bucataria profesionista. Pasiunea pentru bucatarie i-a dictat intreg parcursul sau profesional ulterior, iar in prezent, surprinde nu doar prin talent si dedicare, cat si prin ideile sale creative si proiectele de implicare in cazuri sociale, pentru care gateste.