Nu doar dezvoltatorii străini s-au întrecut în a oferi aplicaţii cât mai folositoare utilizatorilor de gadgeturi. Iată o aplicaţie românească ce sigur îţi va face şi viaţa dar mai ales călătoria mai plăcută.
Speed Traps te atenţionează asupra locurilor în care sunt amplasate radare sau despre evenimentele din trafic. Noutatea aplicaţiei constă în faptul că poţi fii înştiinţată în timp real despre accidente, blocaje în trafic, patrule de poliţie si amplasarea unor noi camere radar fixe sau mobile.
Pentru a emite avertizări audio şi vizuale pe smartphone, aplicaţia are nevoie doar de conexiune la internet şi functia GPS sau A-GPS. Dacă nu ai conexiune la internet pe smartphone, aplicaţia emite avertizări doar pentru camerele radar fixe dintr-o bază de date preinstalată.
Barcode Scanner
Iată una dintre cele mai interesante aplicaţii pentru iPhone. Cu ajutorul camerei foto încorporată în telefon, uimitoarea aplicaţie scanează codurile de bare existent, oferind informaţii referitoare la orice produs de pe raft sau internet, înainte de a-l cumpăra.
Practic, poţi scana codul de bare al unui produs din magazin sau coduri de bare 2D (QR) folosite în special pe net, iar „barcode scanner” îţi copiază orice informaţie de pe calculator sau dintr-o revistă direct pe telefon.
Ai nevoie de o conexiune la internet pentru a afla mai departe de unde poţi cumpăra produsul sau unde găseşti altele asemănătoare.
Dacă ultima dată vremea ţi-a cam stricat planurile în weekend, Weather Channel Max îţi va însesina ziua fie şi doar folosind această aplicaţie, pe cât de banală, pe atât de utilă.
Pe lângă prognoza meteo reală pe care ţi-o pune la dispoziţie – informaţii detaliate despre vremea din weekend sau pentru o perioadă mai lungă de timp – aplicaţia îţi poate spune unde şi din ce parte se îndreaptă norii de ploaie, folosind tehnologia TruPoint.
În felul acesta vei ştii cum sa îţi planifici timpul pentru săptămâna viitoare sau pentru următoarele ore.
Find My iPhone
Dacă ai pierdut iPhone-ul, iPad-ul su iPod-ul tău, nici o problemă, poţi să instalezi aplicaţia apple Find My iphone pe orice dispozitiv ce foloseşte iOS. Trebuie menţionat faptul că este nevoie să fie instalată pe dispozitivul pe care vrei să îl găseşti. Programul este foarte simplu de utilizat şi se dovedeşte a fi bun pentru cei ce nu îşi văd capul de treabă şi câteodată îşi uită iPhone-ul cine ştie unde.
Layar Reality Browser
Iată una dintre cele mai interesante aplicaţii create până acum micilor exploratori preocupaţi de tot ce îi înconjoară.
Dacă nu ai idee în ce zonă din Londra te afli sau cum se numeşte clădirea în faţa căreia te afli, Layar îţi afişează aceste toate informaţii digitale în timp real prin display-ul camerei telefonului tău mobil.
Deschide camera şi îndreapt-o înspre „obiectul neidentificat”. Informaţiile sunt afişate deasupra display-ului camerei, iar pentru toate punctele de interes afişate pe ecran, Layar adaugă layere de conţinut echivalentul paginilor web în browsere.
Foto: YouTube