Alternative naturale la clor

.
Clorul este una dintre cele mai periculoase substanțe, deoarece poate provoca probleme grave de sănătate. Vezi cu ce îl poți înlocui.

Clorul conține substanțe care îți pot ataca sistemul imunitar și respirator și care duc la apariția alergiilor, a cancerului sau a astmului, potrivit healthyfoodhouse.com. Combinat cu alte produse de curățare, poate cauza chiar moartea, de aceea trebuie folosit cu precauție. Cel mai simplu mod în care te poți proteja de efectele nocive ale clorului este să îl înlocuiești cu produse naturale.

Oțet alb distilat

Oțetul distilat albește, împrospătează și lasă materialele moi. Adaugă ½ cană cu detergentul de rufe și vei avea haine mai curate. Nu îți face griji de miros, pentru că va dispărea, în momentul în care hainele se vor usca.

Bicarbonat de sodiu

Rufele pot și albite și cu bicarbonat de sodiu. Amestecă ½ cană de bicarbonat de sodiu cu detergentul de rufe, iar dacă vrei să scapi de pete, fă o pastă din bicarbonat și apă și aplic-o direct pe pată.

Detergent de vase

Detergentul de vase poate fi folosit și ca înălbitor. Adaugă ¼ cană de detergent de vase împreună cu detergentul obișnuit, iar hainele vor fi curățate mult mai eficient.

Suc de lămâie

Proprietăți de albire are și sucul de lămâie. Trebuie să amesteci o jumătate de cană cu detergentul de rufe și să adaugi soluția obținută în mașina de spălat.

Poți încerca, de asemenea, să amesteci mai multe ingrediente, pentru a obține un înălbitor natural. Ai nevoie de 12 căni de apă, ¼ cană de suc de lămâie și o cană de apă oxigenată. Amestecă toate ingredientele și folosește două căni la fiecare mașină de spălat.

Sursa foto: Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton