Una intre principalele provocări cu care o tânără mamă se confruntă în perioada iernii este cum poate încălzi mai eficient camera celui mic atunci când doarme. Mai ales când temperaturile scad foarte mult, curenții de aer sunt mai agresivi și riscul ca toată casa să se răcească este mai mare, e important să știi cum poți transforma camera copilului într-o zonă ferită, fără să încarci prea mult factura la căldură.
7 trucuri ca să încălzești mai bine camera copilului pe timpul iernii:
- Setează corect temperatura camerei copilului
Ca să te asiguri că celui mic nu îi va fi nici prea frig și nici prea cald, încearcă să setezi temperatura camerei undeva între 18 și 20 de grade Celsius. Una dintre cele mai eficiente modalități prin care poți încălzi atât camera celui mic, cât și întreaga locuință, păstrând în același timp factura la încălzire în cotele normale este o centrală pe gaz, foarte eficientă atât din punct de vedere al costurilor, cât și din perspectiva utilizării și întreținerii pe termen lung.
- Îmbracă-l corect pe cel mic
Una dintre cele mai simple metode să îi ții de cald celui mic pe perioada iernii este să-l îmbraci în straturi de haine ușor de îndepărtat și schimbat. Astfel îți va fi și ție mai ușor atunci când vei fi nevoită să îi schimbi scutecul murdar. O regulă elementară pe care ar trebui să o urmezi este aceea că cel mic trebuie să aibă un strat în plus de haine față de tine.
- Un sac de dormit pentru copii
Uneori, pijamalele dintr-o singură piesă nu sunt cele mai eficiente pentru încălzirea celui mic, așa că poți lua în calcul achiziționarea unui sac de dormit pentru copii, adică, mai simplu, unei pături speciale pe care cel mic o poate purta.
- Ține pătuțul ferit de curenții din locuință
Poziția pătuțului celui mic va afecta de asemenea calitatea somnului acestuia, mai ales pe timpul iernii. De aceea este indicat să te asiguri că pătuțul nu se afla în mijlocul unor curenți de aer din casă, fie că vorbim despre ferestre sau ușile din locuință, fie despre curenții emiși de radiatoarele sau aerul condiționat.
- O saltea mai tare
Salteaua este la fel de importantă pentru un somn de calitate și pentru ferirea celui mic de frig. Alege o saltea mai tare acoperită cu un strat protector rezistent la apă. Atunci când salteaua este prea moale, aerul rece poate pătrunde mai ușor.
- Acoperă mâinile și partea de sus a capului celui mic
O căciulă mică și o pereche de mănuși pot fi foarte utile pentru încălzirea mai bună a copilului în timpul nopților de iarnă. Extremitățile corpului sunt cele care pierd cel mai repede căldură, motiv pentru care ar trebui ca și în privința labelor picioarelor să ai o soluție, cum ar fi o pereche de șosete.
- Încălzește salteaua înainte de a-l pune la culcare
Dacă simți că în locuință este prea frig, atunci cu jumătate de oră înainte să-l pui pe cel mic la somn este indicat să încălzești salteaua. Poți face acest lucru cu o sticlă de apă caldă pe care să o așezi peste salteaua celui mic. Ia-o cu câteva minute înainte să așezi copilul în pătuț, ca să te asiguri că nu va fi prea caldă suprafața pentru el.
(P) Articol realizat în colaborare cu quickshop.ro.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Tomsickova Tatyana
Ultima modificare decembrie 12, 2018 6:24 pm