Vinul e o băutură pentru cunoscători, nu e pentru oricine. E un stil de viață. Dacă ești un iubitor al vinului trebuie să citești aceste 7 tricks & tips.
-
Folosește boabe de strugure pentru a răci vinul
Cum? Conglează boabele de struguri și nu vei mai avea nevoie de cubulețe de gheață care oricum diluează vinul.
-
Folosește un cui și o furculiță pentru a desface sticla
Nu ai un tirbușon? Fă-ți unul! Ia un șurub lung, înfinge-l în dop și prinde șurubul cu dinții furculiței. Desfăcutul sticlei n-a fost niciodată atât de simplu.
-
Salvează vinul rămas de la masă
A rămas vin în sticlă? Pune-l în tăvițele pentru cuburi de gheață și congelează-l! La ce îl poți folosi? Când faci mâncare.
-
Fă din vin ieftin un vin bun
Înțeleg că nu ai avut bani pentru o sticlă de vin bun, așa că te voi ajuta cu un sfat extrem de practic. Toarnă vinul în blender și ‘pasează-l câteva secunde. Vinul se va aera fără să ai nevoie de un decantor special.
-
Ai scăpat dopul în sticlă? Nicio grijă! Folosește filtrul de la cafea
Câteodată greșești și dopul sticlei de vin ajunge să se fărmițeze în interiorul sticlei. Ca să nu arunci sticla de vin, pune un filtru de la filtrul de cafea pe pahar și toarnă. Resturile dopului vor fi prinse de filtru.
-
Scapă de petele de vin roșu cu sare
Invitații tăi au reușit să păteze fața ta albă de masă cu vin roșu? Nicio grijă! Folosește sare și vin alb. Pata va ieși cât ai zice ‘vă mai torn un pahar?.
-
Răcește o sticlă de vin cu un prosop
Ai uitat să răcești vinul și invitații tăi sunt pe drum? Învelește sticla de vin cu un propsop înmuiat în apă și pune-o la congelator timp de 15 minute.
Sursa foto 123rf
Citește și Cum să bei vinul ca să nu te îmbolnăvești