Bunul simț nu înseamnă doar să spui mulțumesc, bună ziua și vă rog. Eticheta modernă este mult mai greu de respectat.
Regulile de bun simț pot părea desuete, demodate de-a dreptul, dar foarte mulți țin la ele și le respectă cu sfințenie.
Reguli de bun simț pe care nu știai că le încalci zilnic
- Nu aplauzi corect
Nu se aplaudă în dreptul feței. Se aplaudă în dreptul pieptului, ușor înclinat spre stânga. În niciun caz nu se aplaudă în fața cuiva.
- Nu știi cum să te urci în mașină
Pentru a preveni ca lenjeria ta intimă să fie vizibilă celorlați, pentru a evita loviturile la cap și pentru a avea mai multă eleganță în mișcări trebuie întâi să te așezi pe scaun și apoi să îți rotești picioarele apropiate în interior.
- Nu știi cum se mănâncă untul
Untul nu se va servi niciodată direct din untieră, ci se va lua o bucățică și se va servi în farfurie. În acest fel se evită contaminarea untului cu firimituri.
- Arăți cu degetul
Dacă mama ta te atenționa că nu e frumos să arăți cu degetul să știi că avea dreptate. Pentru a indica ceva sau pe cineva, mâna se va deschide și palma va rămâne orientată spre sol.
- Nu știi să tușești
Mâna dominantă, cea pe care o întinzi când faci cunoștință cu cineva sau cea cu care faci cele mai multe lucruri nu se folosește atunci când se tușește. Dacă ești dreptace, folosește mâna stângă pentru a tuși.
- Returnezi vasele goale
Dacă împrumuți vase (farfurii, caserole, oale) este de bon-ton să nu le returnezi goale. Este de dorit să le returnezi cu ceva de mâncare.
- Porți geanta pe umărul greșit
La fel ca la tușit mâna dominantă trebuie să fie liberă. Dacă e nevoie să porți un clutch, o geantă sau o băutură folosește mâna nedominantă. Dacă ești dreptace, vei folosi mâna stângă.
Sursa foto 123rf
Citește și Bedside manner sau eticheta în dormitor
Citește și Eticheta la cumpărături: jungla dintre rafturi
Ultima modificare iunie 12, 2017 6:31 pm