6 sfaturi pentru o vacanță perfectă împreună cu un animal de companie

.

Să mergi în vacanță cu animalul de companie poate fi o idee excelentă, mai ales dacă alegi să călătorești cu mașina ori rulota sau plănuiești să stai în concediu pentru mai mult timp. Însă, în cazul călătoriilor cu animalele de companie, cerințele sunt mai drastice, de aceea este important să te pregătești din timp pentru ce va urma, astfel încât să te simți bine în vacanță, dar să nu îl neglijezi pe însoțitorul tău.

În cazul călătoriilor în afara țării, este important să verifici cerințele de la graniță pentru animalele care intră într-o țară nouă. Unele țări, cum este Anglia, au perioade de carantină pentru animale, în vreme ce altele sunt mai puțin stricte și cer doar dovada vaccinării lor. Iată la ce ar trebui să fii atentă când plănuiești o vacanță împreună cu un animal de companie.

1. Cazarea

Nu toate hotelurile acceptă animalele de companie, așadar este esențial ca atunci când faci rezervările să te preocupi și de acest aspect. Ce facilități oferă pentru animalele de companie? La ce activități poate participa câinele tău? Ce localuri sunt în zonă și acceptă animalele de companie? Toate acestea sunt întrebări pentru care e important să găsești răspunsuri înainte de a pleca. În plus, este recomandat să verifici care este cel mai apropiat veterinar din zonă și dacă poate fi contactat și în afara orelor de lucru.

2. Starea de sănătate

Înainte de a pleca la drum, verifică dacă starea de sănătate a însoțitorului tău de drum este ideală pentru o călătorie. Vaccinurile, tratamentele pentru purici și viermi trebuie să fie la zi. În plus, nu uita medicamentele de care știi că are nevoie.

3. Rutina zilnică

Atunci când mergi cu câinele în vacanță este important să nu te abați, pe cât posibil, de la rutina lui zilnică. Pentru ca și animalul tău de companie să se simtă bine în călătoria pe care o faceți împreună, încearcă să respecți dieta lui zilnică. Fii, așadar, atentă când faci bagajul ca să pui și hrana pentru caini.

De asemenea, nu uita să iei și un obiect care îi este familiar: o pătură, o jucărie sau orice lucru care îi amintește de casă. Pune-l alături de el când doarme, astfel încât să fii sigură că nu se trezește în timpul nopții.

4. Documentele de călătorie

Când faci bagajele de călătorie, nu uita să iei, alături de documentele tale, pe cele ale animalului de companie cu care pleci în vacanță. De asemenea, este important să te documentezi din timp despre condițiile speciale de zbor, atunci când alegi acest mijloc de transport. Aeroportul internațional John F. Kennedy din New York este primul din lume dotat cu un terminal destinat exclusiv animalelor. Acesta, intitulat Arca, are o zonă specială cu servicii de lux pentru animalele de companie. Sunt spații de joacă și chiar un salon de pedichiura.

5. Împrejurimile

Atunci când faci programul tău zilnic, nu neglija nevoile câinelui tău. Dă-i timp suficient să exploreze împrejurimile și să descopere ce are de oferit locul în care se află și care nu îi este deloc familiar. Însă nu îl lăsa singur prea mult timp, pentru că asta ar putea să îi creeze o suferință extremă. 

De asemenea, nu îl lăsa să alerge liber decât dacă ești sigură că locul în care vă aflați nu reprezintă niciun pericol pentru el. Altfel, plimbă-l în lesă și ține-l departe de drumurile publice și de alte potențiale pericole.

6. Odihna

În vacanță vrei să faci cât mai multe lucruri, pe care să ți le amintești când te întorci acasă și îți dorești să te distrezi cât mai mult. Cu toate acestea, este important să te asiguri că, deși vă distrați împreună, câinele tău are la dispoziție suficient timp pentru a se odihni într-un loc liniștit și confortabil.

Și, dacă tot ai planificat vacanța perfectă, nu mai rămâne decât să faci cât mai multe fotografii pentru a imortaliza momentele frumoase. 

(P) Material realizat în colaborare cu Animaland.

Foto: Javier Brosch/ Shutterstock

Ultima modificare iulie 24, 2019 6:26 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale