Săptămâna trecută, Unica.ro a participat la un eveniment inedit: la fabrica Angelli am învăţat să pregătim cocktailuri delicioase cu şampanie. Iată şase reţete, potrivite pentru petreceri glam!
Barmanul Tase Prodea (36 de ani), este cel care a compus efectiv cocktailurile în cadrul evenimentului Angelli te trimite la Veneţia, în timp ce Achim (Laurenţiu Achim Avram), preşedintele Federaţiei Somelierilor din România, ne-a explicat pe larg componenţa lor.
Strawberry field
Ai nevoie de: Vin Spumant Angelli Cuvée Imperial 100ml, două căpşune (una în pahar, una de decor), un pahar – flută.
Un cocktail destul de simplu de realizat acasă, Strawberry field are ca bază vin spumant demisec, iar în completarea gustului se adaugă o căpșună proaspătă, tăiată în bucăți. Se așază fructul în paharul de
șampanie (flută) și se zdrobește, ca să își lase aroma. Se toarnă așadar vinul spumant pe deasupra, dar cu atenție, pentru a nu fermenta în combinație cu fructul zdrobit. Se ornează cu o jumătate de căpșună. Vinul spumant Angelli Cuvée Imperial trebuie să fie rece.
Mimoza
Ai nevoie de: Vin Spumant Angelli Cuvée Imperial 60 ml, Suc Portocale 60 ml, Pahar – flută
Acest cocktail este format din două băuturi: suc de portocale la cutie sau fresh de portocale și Vin Spumant Angelli Cuvée Imperial. Se ornează băutura cu un twist de portocală ( coaja subțire, în rotocoale)
Bellini
Ai nevoie de: Piure de piersică 40 ml, Vin Spumant Angelli Cuvée Imperial 80 ml, Sirop de rodii Grenadine 2-3 picaturi, Pahar – flută, Décor – felie piersică
Se pregătește piureul de piersică, se completează cu șampanie (vin spumant) Angelli Cuvée Imperial, se pune un strop de sirop de rodii grenadine. Se ornează cocktailul cu o feliuță de piersică sau bobițe de
rodie aruncate în pahar.
Americano
Ai nevoie de: Angeli Bitter 40 ml, Angeli Cherry 40 ml, Apa minerală, Pahar – high ball, Gheaţă, Décor – felie portocală
Avem nevoie de lichior Angelli Cherry, pe care îl completăm cu Angelli Bitter. Adăugăm apoi cireșe Maraschino (Cherry maraschino, la borcan, cu codiță, fără sâmburi). Ornăm apoi cu twist de portocală.
Garibaldi cocktail
Îţi trebuie: Angeli Bitter 40 ml, Suc portocale 80 ml, Pahar – high ball (volumul de 240-360ml), Gheață, felie portocală décor
Garibaldi cocktail conține 40 ml de Angelli Bitter și 80 ml suc portocale sau fresh, iar paharul trebuie să fie umplut cu gheață. Se ornează cu o feliță de portocală, și este nevoie să se amestece bine înainte de
servire, deoarece bitter-ul este o băutură cu densitate mare.
Bitter Spritz
Ingredientele sunt: Angelli Bitter 40 ml, Vin Spumant Angelli Cuvée Imperial 20 ml, Apă minerală, Pahar – high ball, Gheață, felie portocală decor
Pentru Bitter Spritz trebuie să avem la îndemână 40 de ml de Angelli Bitter, peste care turnăm 20 de ml de Vin Spumant Angelli Cuvée Imperial. Peste acest amestec turnăm puțină apă mineral, adăugăm gheață și o felie de portocală ca décor și băutura poate fi servită.