6 lucruri pe care ar fi fost bine să le știi înainte să începi facultatea

.
Mulți dintre noi au asociat debutul facultății cu începutul unei vieți lipsite de cicăleala părinților și plină de distracție. Prea puțini s-au gândit, probabil, la învățătură sau la responsabilitatea pe care o avem față de viitorul nostru din primul moment când trecem pragul universității. Experiențele post-studenție au lăsat un gust amar multora și ne-au învățat că trebuie să ne orientăm atenția și către educație.

Fii atentă la ore și citește cu atenție cursurile

Nu trebuie să ai 10 pe linie la toate materiile și să fii o studentă strălucită, însă este bine să ai o cultură bogată. Dacă te concetrezi și apreciezi această activitate la adevărate ei valoare îți va folosi pentru mai târziu. Acesta este sfatul pe care orice student ar fi vrut să-l ia în seamă mai devreme.

Implică-te

Modul cel mai eficient în care poți afla care sunt lucrurile care te interesează pe perioada facultății este să te implici în cât mai multe activități și să te afiliezi cât mai multor grupuri sau organizații studențești. Elimini atsfel din timp ce nu își place și nu te vei mai lovi peste o situație asemănătoare peste câțiva ani. În plus, ai ocazia să te concetrezi pe ceea ce îți place.

Găsește-ți un mentor

Caută persoane pe care să le admiri și fă tot posibilul să înveți de la ele. Un profesor, un colaborator al universității sua chiar o colegă/coleg care îți place cum gândește sau ce paisuni are. Nu te teme să îi abordezi și să te împrietenești cu aceștia. Acest lucru te va ajuta să te dezvolți personal și profesional.

Fă-ți prieteni cu care să iei prânzul

Nu este greu să găsești persoane cu care să petreci o parte din timpul tău, la facultate. Sunt persoane compatibile cu tine cu care îți poți face un obicei în a merge la masa de prânz. Păstrează aceste persoane în cercul tău de prieteni apropiați pentru că, dacă aveți multe lucruri în comun poți discuta atât despre teme, dizertații sau examene, cât și despre relații.

Colega ta de cameră are un iubit, nu înseamnă că e musai să-ți faci și tu unul

Aflată la mare distanță de casă, sentimentul de singurătate este ceva normal, mai ales dacă ai o colegă de cameră care iese mai tot timpul cu iubitul ei. Nu lăsa acest lucru să te împingă să-ți găsești iubit de urgență. Într-o noapte de singurătate, citește o carte sau mergi în camera unor colege cu care te înțelegi tu bine. Sau poți căuta melodiile care îți plac sau stiluri noi de muzică ori îți poți deschide un blog. Hobby-urile sunt o metodă ideală de a te descoperi pe perioada facultății.

Oferă-te voluntar în cât mai multe domenii

Ești tânără, ai toată viața înainte, un are rost să te plângi că ești prea obosită ca să mergi la cursuri, dar și la joburile de voluntar. Acestea te vor ajuta să interacționezi cu cât mai mulți oameni, din domenii diferite, ceea ce-ți va prinde bine în viitor. În plus, cu cât încerci mai multe domenii, cu atât realizezi mai din timp ce ceea ce ai vrea să faci în viață.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton