Săpunul antibacterian, produsele de curățenie, antiperspirantul sunt câteva dintre lucrurile despre care credem că ne ajută în demersul nostru zilnic de a rămâne sănătoși și curați, însă, acestea fac mai mult rău decât bine. Iată de ce și vezi ce alte produse desper care credeam că sunt sănătoase ne amenințăr viața.
Săpun antibacterian
Cele mai multe persoane cred că dacă folosesc săpunul sau gelul antibacterian sunt ferite de bacterii și germeni. Este adevărat, aceste produs ucid microbii, însă nu au efect asupra tuturor virușilor pe care noi credem că îi omorâm atunci când folosim soluția-minune. Ceea ce nu știm este că săpunul de acest tip conține triclosan, o substanță chimică cu reacții adverse asupra organismului, inclusiv rezistență la antibiotice și dezechilibre ale glandelor endocrine.
Antiperspirantul
Transpirația este dușmanul nostru numărul 1, iar, pentru a mirosi frumos și a evita sudoarea folosim antiperspirant. Problema cu acest produs este că ne împiedică organismul să facă ceea ce este normal și natural să facă, adică să elimine toxinele prin transpirație. Ca să nu mai spunem că astfel de produse conțin multe chimicale dăunătoare: aluminiu, parabeni, propilen glicol și multe altele. În primul rând trebuie să știți că aluminiul intră rapid în piele și apoi în sâng, iar un studiu realizat în 2001 a arătat că aluminiul rămâne în sânge și până la 15 zile de la aplicare.
Este o ustensilă extrem de utilă în bucătărie, ne ajută să facem mâbcărurile delicioase și dulciurile favorite. Numai că, dacp nu sunt curățate corespunzător după folosire, aceste preparate vor veni într-o combinație criminală cu numeroase bacteroi care au avut timp să se înmulțească de la ultima utilizare. În urma unui studiu s-a demonstrat că blenderul găzduiește salmonela, E. Coli, ciuperci și mucegai.
Corpul nostru este conceput în așa fel încât se poate curăța singur. Pentru cei mai mulți dintre noi, igiena presupune curățarea excesului de cerumen din urechi cu bețișoare speciale cu capete de vată. Nimic mai greșit, spun medicii. În primul rând pentru că această substanță este produsă pe o treime din ureche, așa că atunci când este introdus bețișorul, nu facem altceva decât să îndesăm substanța în interior.
Produsele de curățat
Sunt aliatul excelent în menajul casei, dar nu și pentru sănătatea gospodinelor. Conțin extrem de multe toxine, iar unele dintre cele mai comune sunt metoxiclorul, fosforul, hidroxidul de sodiu, acid sulfuric, hidroxid de potasiu, formaldehide, benzen și cloroform. Din păcate în foarte multe țări din lume nu există o reglementare în privința limitării substanțelor toxice în produsele de curățat.