Baia este probabil locul pe care se pune cel mai puțin preț într-o locuință. Și este o mare greșeală. Numai gândiți-vă: este camera în care ne începem și ne încheiem ziua și ar trebui să fie un spațiu relaxant, care să ne ajute să ne eliberăm de stres, să ne spălăm la propriu grijile și să ne pregătim de odihnă. De cele mai multe ori însă, este un loc unde igrasia este lăsată să se adune, unde praful se stânge pe la colțuri și prosoapele zac pe jos, umede, aruncate în grabă și pregătite să fie gazdele perfecte pentru o colecție generoasă de bacterii. Nu este un loc deloc relaxant, nu? Și ar trebui să fie, numai dacă te gândești că baia este locul în care:
- Nimeni nu te judecă. Ești doar tu cu gândurile și corpul tău, iar atunci când atmosfera nu e una plăcută, nu te poți simți bine în propria piele și nici nu îți poți repeta în minte discursul ăla motivațional care te ajută să mergi înainte în fiecare zi;
- Este locul unde îți analizezi viața, unde îți vin ideile cele mai bune, unde te lovește inspirația;
- Este un loc perfect unde să te ascunzi de lume și să te refaci – fizic și psihic. De ce să nu o faci într-o atmosferă plăcută?
E greu de explicat atunci de ce atât de multe femei ignoră pur și simplu acest spațiu și par că nu își dau seama cât de important este el pentru sănătatea lor psihică și fizică. Iată cât de simplu este însă să-ți transformi baia într-un veritabil spa, care să îți schimbe instant starea de spirit.
- Pune preț pe lucrurile care ajută la atmosferă
Începe chiar cu o gresie pentru baie bine aleasă. Una în culori neutre, care imită marmura sau piatra, precum cea din imaginile de aici, îți va aduce cel mai bine aminte de atmosfera plăcută dintr-un spa. Faianța ar trebui să fie într-un ton asemănător. O cadă de baie spațioasă, în care să te poți întinde este și ea indispensabilă, la fel ca prosoapele pufoase cu care să te înfășori la sfârșitul unei zile stresante la birou. O oglindă mare, poate lipită direct de peretele pe care se află chiuveta, va ajuta la crearea unei atmosfere elegante. Asigură-te că totul strălucește de curățenie și nu uita să ai mereu la îndemână lumânări parfumate, pe care să le aprinzi de fiecare dată când vrei să transformi relaxarea în cuvânt de ordine. Mirosuri ca vanilie, lavandă sau scorțișoară sunt foarte potrivite pentru asta.
- Transformă-ți cada
Adaugă cadei spațioase pe care ai montat-o un suport pentru cap și un covoraș pentru masaj. Nu ar fi rău să montezi și un suport pentru șampanie și să ai la îndemână și niște pahare. Sună bine, nu? Mai ales pentru o vineri seara.
- Mută florile în baie
Da, ai citit bine! Nu muta chiar toate mușcatele de pe balcon, dar doua-trei ghivece cu flori care rezistă la lumină puțină și la umezeală – cum sunt begoniile sau orhideele – vor înveseli spațiul și îl vor face mai prietenos și mai plin de viață.
- Nu uita de muzică
Muzica este importantă într-un spa. Chiar și în unul improzivat acasă. Dacă vrei o atmosferă cu totul specială, montează pe hol un pick-up și lasă ușa deschisă. Investește în câteva viniluri cu muzică clasică și ora de relaxare este asigurată. Găsești din ce în ce mai multe la anticariate, iar oferta este variată: de la muzică veche românească, până la Mozart, proprietarii de magazine cu vechituri vând de toate, la prețuri avantajoase.
- Investește în produse de îngrijire de calitate
Trebuie să ai mereu la îndemână săruri de baie, uleiuri de masaj, loțiuni de duș și de corp. Investește cu această ocazie în produse de calitate superioară, care să te ajute să te relaxezi, dar care să îți îngrijească pielea, așa cum o fac cele din spa-urile publice. Stresul și proasta dispoziție se citesc imediat la nivelul epidermei, iar o piele ternă și îmbătrânită nu e atrăgătoare.
Pune preț, așadar, pe camera unde îți începi și îți termini ziua, iar asta se va reflecta automat în starea ta de spirit. Iar dacă este nevoie de reparații capitale, profită de venirea primăverii și rezolvă totul acum, până când se face prea cald pentru asta.
Sursă foto: Shutterstock.com, unsplash.com