5 mâncăruri scârboase fermentate din lume. Ai mânca aşa ceva? VIDEO

.

Alimentele fermentate stârnesc pasiuni şi dezgust deopotrivă, în funcţie de oamenii pe care îi întrebi. De la brânzeturi franţuzeşti, la rechin putrezit, vezi care sunt cele 5 mâncăruri scârboase fermentate din lume. Ai mânca aşa ceva?

Tofu împuţit (China, Taiwan, Asia de Sud-est)
Brânza de soia lăsată să fermenteze într-un amestec de lapte stricat, carne, legume şi fructe de mare, toate la temperatura camerei pare să fie o delicatesă în ţările asiatice.
Mirosul este adesea atât de respingător încât mulţi oameni din vest nici nu pot să guste o bucăţică.

Oul de 1000 de ani (China, Vietnam)
Oul de un secol, oul vechi de 1000 de ani, acest fel tradiţional din Asia poartă multe nume şi arată atât de urât încât nu-ţi vine să crezi că aşa ceva se mănâncă. Oul se ţine într-un amestec de ceai verde, argilă, cenuşă, sare şi alte substanţe timp de 3 ani, după care se curăţă ca un ou fiert şi se consumă cu grijă.
Se pare că este folosit ca întăritor al sistemului imunitar şi, servit cum trebuie, este gustos.

Lutefisk (Norvegia)
Un alt produs tradiţional absolut scârbos, dar mai puţin rău la gust este norvegianul lutefisk. În traducere, lutefisk înseamnă peşte ţinut în leşie. Peştele alb filetat şi lăsat la uscat se rehidratează, apoi se ţine câteva zile într-o soluţie de sodă caustică, apoi se ţine din nou în apă, pentru a îndepărta leşia şi se găteşte ca un peşte obişnuit. Are o consistenţă de burete, sau cauciuc şi o aromă pe care numai cei curajoşi o cunosc.

Kusaya (Japonia)
Un alt fel de peşte putrezit este kusaya, care, în traducere din japoneză înseamnă „vai, ce pute!”.
Peştele zburător este curăţat, îmbăiat într-un amestec de condimente şi sucuri naturale fermentate timp de zeci, sau chiar sute de ani, cu sare. Apoi, carnea se lasă la uscat i se repetă procedeul de câteva ori.

Époisses de Bourgogne (Franţa)
Din listă nu puteau să lipsească brânzeturile franţuzeşti. Cea mai urât mirositoare este Époisses de Bourgogne, care fermentează până devine moale şi lipicioasă.

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton