Nu ai de gând să te apuci de zugrăvit vara asta, dar parcă ai vrea să dai o nouă înfățișare căminului tău. Poți face asta mai simplu decât pare, fără să spargi pușculița.
Așa cum noi ne înnoim garderoba periodic, și casa noastră are nevoie să fie revitalizată din când în când, pentru a rămâne confortabilă și plăcută.
Avem pentru tine câteva recomandări testate de designerii de interior:
1. Asigură-ți relaxarea
Livingul este inima casei tale, locul în care primești prietenele la cafea, lenevești la final de zi și savurezi o lectură bună sau un film captivant. Și mai ales acum, vara, ce este mai plăcut decât să te retragi în intimitatea casei, la răcoare, cu o limonadă alături?
Prin urmare, fă o verificare obiectelor de relaxare din camera de zi și ia în calcul înnoirea lor.
O canapea nouă și solidă e o achiziție care merită banii, pentru că o vei folosi mult timp de acum încolo și este elementul central al încăperii.
Completează ansamblul cu fotolii moi și comode, în culori vii, și, dacă îndrăznești suficient, poți să nu le asortezi. Nu uita de scaunele de la locul de servit masa, sunt folosite zilnic și se uzează în timp, deci poate că a sosit și vremea lor.
Aceste carduri de cumpărături Star BT îți permit să faci aceste achiziții simplu și fără stres financiar, cu rate fără dobândă, din mai mult de 1000 de magazine din toată țara.
2. Schimbă perdelele și draperiile
Aceasta e una din schimbările mici cu impact mare în orice casă. O perdea nouă poate transforma radical atmosfera unei camere, fără să fie nevoie să zugrăvești.
De ce? Pentru că iese în evidență imediat cum ai intrat în încăpere și acoperă un perete întreg.
Pentru vară, e plăcut să alegi materiale vaporoase, diafane, în culori neutre. Poți plusa la culoare, textură și stil când alegi draperiile.
Ca să menții răcoarea în cameră, alege draperii din material dens, care te protejează de razele soarelui (dar și de privitori).
Site-ul HomeEdit are câteva idei, în funcție de designul mobilierului și al decorațiunilor:
– pentru un aspect modern, minimalist, alege draperii cu print geometric sau în dungi;
– draperiile cu volane și pliuri construiesc un aer romantic;
– într-o încăpere cu tavan înalt și ferestre mari, poți opta pentru draperii voluminoase, îndrăznețe, care dau un aer luxos.
3. Pune camera într-o lumină nouă
Lumina este trucul universal care amplifică și modifică un spațiu. O încăpere bine luminată inspiră energie, optimism și este totodată funcțională – aspect esențial în baie sau bucătărie. Pe de altă parte, una luminată discret, difuz, are un aer mai intim și inspiră relaxare și liniște – așa cum e cazul sufrageriei și al dormitorului.
Astfel, corpurile de iluminat te pot ajuta să modifici felul în care vrei să te simți în cameră.
Câteva recomandări:
– identifică mai întâi stilul decorului din camera ta, pentru a ști ce tip de corpuri să cauți când mergi la cumpărături;
– alege o lustră centrală care difuzează multă lumină, cu un design plăcut, care se remarcă;
– folosește iluminarea de accent – lampadare, veioze, spoturi, benzi LED, pentru a pune în evidență un colț al camerei sau pentru a putea regla lumina atât cât ai nevoie, unde ai nevoie.
4. Creează un perete al amintirilor
O casă devine un cămin prin acele mici detalii și decorațiuni personale care spun o poveste despre cei care locuiesc în ea. Orice încăpere, cât de simplu mobilată și zugrăvită, capătă un aer confortabil și personal când este decorată frumos.
Un perete gol din sufragerie sau din hol poate fi locul potrivit unde să expui amintiri dragi. Agață rame cu fotografii din călătorii, de la aniversări sau desene ale copiilor și poți chiar să lipești și un sticker cu un mesaj frumos despre valorile voastre de familie.
De fiecare dată când vei trece pe lângă el și îl vei privi, îți vei aminti de ce e mai important în viața ta și vei fi recunoscătoare pentru micile bucurii.
Ai în plan și alte schimbări? Ne-ar plăcea să le împărtășești cu noi.