Vine un moment în viața fiecărei persoane când mediul înconjurător pare obositor, încărcat, plictisitor, iar totul este asociat cu rutina. Pe scurt, te-ai săturat de ceea ce vezi în fiecare zi și simți nevoia unei schimbări. Așa se întâmplă ca de multe ori să iei în calcul renovarea casei, însă acest lucru poate fi costisitor și îți poate testa bugetul până la limită. Jurnaliștii de la Entrepreneur au strâns însă 10 sfaturi utile despre cum poți să schimbi fața casei tale, fără să te încarci cu cheltuieli mult prea greu de suportat.
10 trucuri să îți renovezi casa cu un buget limitat:
Fă-ți un plan
Fiecare renovare trebuie să înceapă de la pix și hârtie. Fă-ți un plan separat cu fiecare cameră pe care vrei să o renovezi și atacă fiecare problemă în parte. Odată ce ți-ai clarificat ideile pe care le ai pentru casă, poți trece la pasul următor.
Stabilește un buget
Nu pleca niciodată într-o renovare de locuință fără să îți stabilești un buget final. Ia mereu în calcul că toate cheltuielile estimate la început vor fi cu 25% mai mari și stabilește startul lucrărilor abia din ziua în care vei fi sigură că ai toți banii la dispoziție.
Ai văzut ceva, ți-a plăcut, l-ai cumpărat pe loc? Evită această greșeală și compară mereu prețurile din mai multe locuri. Vei fi surprinsă să descoperi că o bucatarie la comanda, cu toate finisajele și detaliile incluse, va fi mai accesibilă decât o renovare făcută pe bucăți în una dintre cele mai importante încăperi din casa ta.
Ușile ajută mereu la o primă impresie bună
Chiar dacă nu îți permiți o renovare generală, completă a locuinței, poți face doar acele schimbări care reușesc cu adevărat să fure atenția tuturor. Spre exemplu, ușile casei vor ajuta mereu la o primă impresie deosebită, fie că doar le vei revopsi, sau că vei achiziționa unele noi.
Un alt aspect important al casei este spațiul, iar acesta este ajutat enorm de către lumina din interior. Acesta este și motivul pentru care e important să mergi pe culori deschise, care să atragă mai multă lumină în locuință.
Camerele mici nu trebuie să arate neapărat mici
De asemenea, te poți juca și cu oglinzi așezate în locuri strategice prin casă, pentru luminozitate și spațiu.
Creează spații de depozitare
Poți umple colțurile casei sau acele zone care mereu rămân complet inutile cu spații de depozitare din materiale reciclate. Cu puțină îndemânare poți atât să aduci un aer proaspăt în locuință și, în același timp, să eficientizezi spațiul.
Schimbă ferestrele
Poți alege ori să le schimbi cu unele mai mari, pentru a permite ca lumina să intre în locuință, ori să le revopsești în culori deschise, din același motiv al unei luminozități mai mari în casă.
Reamenajează baia
Dacă nu îți permiți o renovare completă, schimbă măcar cabina de duș sau cada, spațiile de depozitare, ușa de la intrare, oglinda și sursele de lumină.
Recondiționează podeaua
Schimbarea parchetului ar putea fi mult prea costisitoare pentru o renovare care trebuie să se încadreze într-un buget strict, așa că ia în calcul o simplă revopsire a acestuia.