10 nume românești despre care nu știai că simbolizează flori

.
Se spune că numele pe care le purtăm ne influențează chiar și destinele. În acest caz, cum ți s-ar părea dacă ți-am spune că porți nume de floare, cu o simbolistică puternică, și că nu știai asta până acum?... Iată 10 nume românești cu semnificații speciale:

Iasmina – Nume mai puțin folosit la noi, dar foarte comun în țările arabe. Iasmina înseamnă floare de iasomie, iar despre femeile care poartă acest nume se spune că sunt delicate și romantice, dar și că știu cum să seducă orice bărbat.

iasomie

Olivia – Numele simbolizează măslinul și floarea acestuia. Se spune despre femeile ce poartă acest nume că sunt delicate și frumoase precum floarea de măslin, dar puternice, precum lemnul acestuia.

Melisa – Nume de origine grecească, Melisa vine de la planta melissa officinalis sau pe românește… roiniță. Cu un parfum dulce, frunzele și florile acestei plante au fost folosite în medicină de sute de ani. Despre femeile ce poartă acest nume se spune că ar fi la fel de dulci ca și plante.

Angelica – Numele vine de la o floare mai puțin cunoscută – angelica arhangelica – care în tradiția populară românească se mai numește și iarba celor șapte îngeri. Despre femeile care poartă acest nume se spune că au o legătură specială cu divinitatea, că pot „vedea” în viitor și că au o intuiție de invidiat.

angelica

Dumitriţa – Poate că nu știai, dar Dumitrița este denumirea populară a crizantemei. Despre femeile ce poartă acest nume se spune că sunt „femei dintr-o bucată”, care știu ce vor de la viață și luptă pentru a-și duce planurile la bun sfâșit.

Monalisa – Numele vine de la floarea cunoscută sub denumirea oficială de aeschynanthus monalisa. Este o floare roșie, delicată, care are nevoie de lumină intensă pentru a supraviețui. Despre femeile cu acest nume se spune că vor să fie mereu în centrul atenției.

Iolanda – Numele vine din latinescul „Violantis”, care face referire la floarea pe care toți o cunoaștem sub denumirea de viorea. Despre femeile care poartă acest nume se spune că sunt femei puternice, care se bucură de mult succes în viață, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

viorea

Valeria – Numele vine de la banala valeriană, al cărei nume oficial este valeriana officinalis. Florile acestei plante sunt mici și roz, cu un miros foarte plăcut. Despre femeile care poartă acest nume se spune că sunt spontane și că știu întotdeauna cum să găsească soluții și răspunsuri la diverse probleme.

Veronica – Numele vine de la planta cu aceeași denumire, care face niște flori micuțe, albăstrii. Femeile care poartă acest nume sunt în căutarea dreptății pe tot parcursul vieții lor și au mare încredere în forțele lor.

Zina – Mai puțin folosit în prezent, Zina a avut momentul său de glorie în România, în anii ’30-’40. Numele vine de la floarea pe care noi toți o cunoaștem sub numele de cârciumăreasă – zinnia elegans. Femeile ce poartă acest nume sunt mereu optimiste, se remarcă prin bun gust și eleganță și sunt în căutarea fericirii pe tot parcursul vieții lor.

zina

Foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton