10 lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre filmul „Singur acasă”

.

„Singur acasă” este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite filme de sărbători, care reușește să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor, indiferent de vârstă. Lansat în 1990, filmul a devenit un fenomen cultural și continuă să fie vizionat și astăzi, la peste 30 de ani de la premiera sa. Dar, dincolo de scenele amuzante și de povestea iconică, există o mulțime de detalii din culise care fac acest film cu atât mai fascinant.

Ideea filmului a venit dintr-o călătorie reală

Scenariul a fost inspirat de o situație imaginară creată de scriitorul John Hughes, în timp ce se pregătea pentru prima sa excursie în Europa împreună cu familia. Acesta și-a pus o întrebare care avea să devină punctul de plecare al filmului: „Ce s-ar întâmpla dacă unul dintre copii ar fi uitat acasă?” Răspunsul a fost atât de captivant încât Hughes a scris scenariul în doar nouă zile!

Robert De Niro a refuzat un rol principal din film

Producătorii l-au dorit pe Robert De Niro pentru rolul lui Harry, unul dintre hoții nepricepuți. Deși inițial părea o alegere perfectă, actorul a refuzat oferta, iar rolul a ajuns în cele din urmă la Joe Pesci.

Fulgi de cartofi în loc de zăpadă

Bugetul filmului nu includea fonduri pentru zăpadă artificială, dar natura le-a oferit un mic ajutor: o furtună de zăpadă reală a lovit platoul de filmare chiar în a doua zi de producție. Totuși, în unele scene, zăpada este de fapt realizată din fulgi de cartofi instant, mai ales în finalul filmului, când Kevin privește ninsoarea din fața casei sale.

Joe Pesci l-a evitat pe Macaulay Culkin pe platou

Actorul Joe Pesci, cunoscut pentru rolurile sale dure, a ales să nu interacționeze prea mult cu Macaulay Culkin în timpul filmărilor. Motivul? Pesci voia ca micuțul actor să fie cu adevărat speriat de el, adăugând astfel autenticitate interacțiunilor dintre Harry și Kevin.

Macaulay Culkin încă îi spune „Mami” lui Catherine O’Hara

Deși au trecut mai bine de trei decenii de la lansarea filmului, relația dintre Macaulay Culkin și Catherine O’Hara, cea care a interpretat-o pe mama sa, rămâne una specială. Într-o întâlnire întâmplătoare din 2012, Macaulay a strigat cu dragoste „Mami!” când a văzut-o, iar Catherine i-a răspuns cu „Bebelușule!”

„Îngerii cu suflete murdare” nu este un film real

Scena emblematică în care Kevin folosește un film alb-negru pentru a speria livratorul de pizza este, de fapt, creată special pentru „Singur acasă”. Acest scurtmetraj fals a fost realizat pentru a da autenticitate momentului, iar fanii l-au considerat atât de realist încât mulți au crezut că este un film adevărat.

Citeşte şi: Devin Ratray, Buzz din „Singur acasă”, spitalizat „în stare critică” înaintea procesului de violență domestică

Citeşte şi: Cum arată acum actorul Alex D. Linz din „Singur acasă 3”. De ce a renunțat la Hollywood și cu ce se ocupă la 34 de ani

Strigătul iconic al lui Kevin a fost o greșeală

Cea mai celebră scenă a filmului, în care Kevin își dă cu aftershave și începe să țipe, nu a fost interpretată conform scenariului original. În loc să-și frece fața și să își ia mâinile imediat, Macaulay și-a păstrat palmele lipite de obraji, creând un moment unic care a devenit simbolul filmului.

Daniel Stern și păianjenul real

Unul dintre cele mai amuzante momente din film, când Marv a ţipat pentru că avea un păianjen uriaș pe față, a fost complet real. Actorul Daniel Stern a insistat ca păianjenul să fie adevărat, iar echipa de filmare i-a explicat că insecta nu poate fi „dezactivată” fără a muri. Stern a acceptat provocarea, deși a fost evident înfricoșat.

Casa McAllister există cu adevărat

Reședința emblematică a familiei McAllister nu a fost construită pe un platou de filmare, ci este o casă reală din Winnetka, Illinois. Proprietarii locuinței au rămas în casă pe durata celor cinci luni de filmări, dar au fost nevoiți să se limiteze la anumite zone pentru a nu deranja echipa.

Chris Columbus a regizat filmul din cauza unui conflict cu Chevy Chase

Inițial, John Hughes îl dorise pe Chris Columbus pentru a regiza „Vacanța de Crăciun a familiei Griswold”. Totuși, Columbus a refuzat proiectul din cauza unor neînțelegeri cu Chevy Chase, iar Hughes i-a oferit în schimb scenariul pentru „Singur acasă”. Decizia s-a dovedit a fi una inspirată, având în vedere succesul răsunător al comediei.

„Singur acasă” nu este doar o comedie clasică de Crăciun, ci și o sursă inepuizabilă de povești din culise. Aceste detalii inedite ne arată cât de multă muncă și creativitate au fost investite pentru a transforma acest film într-un fenomen mondial.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton