Un test IQ simplu pe care 90% dintre oameni îl greşesc! Tu crezi că îl poţi rezolva?

.

Puzzle-urile sunt o modalitate excelentă de a-ți menține mintea activă și de a-ți îmbunătăți funcția cognitivă. Şi chiar dacă cu unele dintre ele pot părea a fi nişte probleme comune de logică, fiind foarte uşor de rezolvat pentru minţile agere, pentru alţii pot reprezenta un blocaj cerebral. Ca și acesta, pe care un procent de 90% dintre adulți nu au reușit să îl rezolve, chiar dacă a fost creat special pentru copii.

Un test IQ simplu pe care 90% dintre oameni îl greşesc!

Enigma clasică a fost dezvoltată acum mai bine de un secol, în 1920, de o doamnă psiholog pe nume Grace Arthur, care inițial a conceput-o ca test de inteligență, după ce a observat că alte teste din acea perioadă se bazau pe răspunsuri verbale și erau dificil de completat pentru persoanele surde sau cele din medii culturale diferite. A fost folosit pe scară largă până în anii 1950 pentru a testa IQ-ul copiilor și al adulților – dar în zilele noastre, 90% dintre oameni nu pot răspunde la el. Aşadar, tu crezi că poţi?

Un test IQ simplu pe care 90% dintre oameni îl greşesc! Tu crezi că îl poţi rezolva?

Care dintre formele prezente alcatuiesc imaginea de sus?

Aruncă o privire la imaginea de mai sus. Vei vedea forma albastră, neagră și albă în partea de sus și o serie de alte forme sub ea. Tot ce trebuie să faci este să deduci de care dintre forme ai nevoie pentru a completa designul de mai sus din imagine. Și deși ar putea părea simplu, este mult mai dificil decât îți poți imagina.

Ai reușit să deduci? Designul din partea de sus a imaginii poate fi realizat folosind 6 dintre cele 12 forme din imagine, așa că va trebui să te uiți cu atenție pentru a descoperi de care dintre modele ai nevoie să le plasezi unul peste altul pentru a găsi soluția.

Dacă ai nevoie de un indiciu, încearcă să te uiți la puzzle în ordine inversă. Ce culoare are fundalul? Ce culori sunt în partea de sus a imaginii? Mai încearcă o dată şi vezi dacă poţi găsi răspunsul.

Ai înțeles acum?

Suntem pe cale să-ți dăm răspunsul, deci, dacă nu vrei să afli, nu derula mai departe! Și amintește-ți că 90% dintre adulți nu reușesc să completeze acest puzzle, deci nu-ți face griji dacă simţi că te-ai blocat.

Citeşte şi: Test Filme de Oscar. Cât de multe știi despre cele mai premiate filme?

Citeşte şi: Test IQ cu 8 întrebări. Câte răspunsuri știi la acest test de inteligență?

Răspunsul pe care îl căutai este: H, F, I, B, E, L.

Citeşte şi: 20 întrebări de logică. Câte răspunsuri ai știut?

Ce se întâmplă cu creierul tău atunci când rezolvi un puzzle?

Puzzle-urile mai dificile schimbă modelele de activitate cerebrală

Majoritatea activității cerebrale urmează anumite căi prin creier – un fel de autostrăzi; indiferent de tipul de puzzle pe care îl faci, activitatea ta probabil că se va deplasa de-a lungul acelor autostrăzi. Dar atunci când te confrunţi cu un puzzle complicat sau cu un sudoku pe care pur și simplu nu-l poți rezolva, este posibil să activezi unele părți noi ale creierului pentru a te ajuta să rezolvi problema.

Vei obține un antrenament complet al creierului

Puzzle-urile activează atât emisfera stângă, cât și emisfera dreaptă ale creierului.

Simți o plăcere intensă atunci când rezolvi puzzle-ul

Acel moment de satisfacție când, în cele din urmă, descoperi ultima definiție sau așezi piesa lipsă? Acesta vine datorită unei creșteri de dopamină în zona creierului responsabilă pentru recompense și reîntărire, conform unui studiu recent.

Sursa foto: Stenciletto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton