Sănătatea o găsim din belșug în ceea ce are să ne ofere natura, iar despre această rețetă de borș din sfeclă roșie se spune că omoară celulele canceroase.
Sfecla roșie se numără printre cele mai bogate legume, conâținând un complex de vitamine, minerale și nutrienți ce servesc la hrănirea tuturor celulelor corpului. Ajută la întărirea sisteului imunitar, datorită vitaminelor A, B și C și au minerale esențiale precum fier, potasiu, magneziu, folati, cupru, dar și antioxidanți, în special betalaina, datorită căreia rădăcina are culoarea roșu închis. Aceasta din urmă are beneficii pentru afecțiuni ale ochilor sau țesuturilor nervoase.
Citește și: Micul dejun care previne cancerul de colon
Luptă împotriva iflamațiilor datorită nutrienților, în special împotriva bolilor cardiovasculare, cum ar fi arteroscleroza, dar și împotriva diabetului de tip 2. Sfecla roșie ajută și la detoxifierea organismului, betalaina neutralizând efectul toxinelor din organism. Aceasta le face solubile și pot fi mai ușor de eliminat din organism.
Iată o rețetă de borș de sfeclă roșie, despre care se spune că omoară celulele canceroase
Ingrediente:
3 linguri de oțet de mere
2 căni de sfeclă roșie
Un vârf de linguriță de piper negru
2 căni de varză fiartă
4 rădăcini de morcov
¾ cești de mărar
Un cartof
¼ sare de Himalaya
2 linguri de ulei de floarea soarelui
O jumătate de cană de ceapă
2 căței de usturoi
Pătrunjel
Sare după gust
Cum preparați
Tocați ceapa, cartofii, morcovii, varza și sfecla roșie mărunt. Puneți-le într-o oală metalică și aocperiți cu apă. Dați apa într-un fiert, după care opriți focul și lăsați oala la foc mic, cu un capac, pentru o oră. Puneți în blender tot conținutul și consumați-l atât cald, cât și rece.
Citește și: Ce risc există să faci cancer, în funcție de numărul de alunițe
Foto: 123rf.com