Am întrebat-o pe Georgiana Spătaru, psiholog și facilitator de dezvoltare personală, dacă este posibil să vedem și partea plină a paharului în aceste vremuri ale coronavirusului când toți din jurul nostru se plâng din cauza izolării ce duce la multe neplăceri pentru psihicul nostru, de la anxietate până la depresie. Am primit acest mesaj plin de gânduri bune și energie pozitivă.
„Mulți oameni își consideră viața ca fiind un vehicul care ar trebui să meargă cu viteză constantă, pe un drum constant, spre aceeași destinație, absolut constantă. Dar dacă drumul te îmbie la o pauză?! Dacă vezi altă rută, nebunească dar tentantă?! Dacă ți-e poftă să alergi în loc să stai în mașină – „cutiuța” creată de convingerile tale și ale conștientului colectiv?! Dacă încetezi să-ți mai fie frică?
Uneori, când viața se întinde cât îi permit constrângerile actuale, caută-ți reperele de bucurie, libertate, râs din toată inima, inspirație, prietenie.
Urmărește-te la timpul trecut și adu-ți aminte că ai văzut apusuri incredibile și răsărituri care acum îți pot amplifica speranța și inspira noile decizii de viață. Adună-ți într-un cerc imaginativ prietenii buni, oamenii cu care ți-ai intersectat viața, înspre beneficiul lor și învățarea ta – sau invers și că nu ai avut nevoie de o pandemie să te învețe ce bine e acasă. Adu-ți aminte că știai de dinainte!
Aici, în marile trăiri, în construcțiile emoționale ale inimii noastre, e cel mai bun loc în care putem fi. Aici suntem optimiști, trăim, transformăm ideile mai vechi să se potrivească timpurilor noi. Aici bem din pahare deja pline pe jumătate cu amintirile vieții bune din trecut. E o licoare ce transformă gustul vieții de acum în credința că totul va fi bine.
În cele mai negre momente, în cel mai cumplit scenariu, există mereu cel mai bun loc în care poți fi. Conștientizează-ți acest loc, cel mai bun dintre toate, în inima ta, nu în mintea ta, înghesuit între fricile lumii și convingerile ei, între zona ta de confort și a altora. Construiește-l în inimă, simte-l acolo și umple-l cu viață! E un loc sigur și în care ești asigurat de bucurie, sănătate și împlinire. Ești în siguranță, în cel mai bun loc dintre toate.”
Despre Georgiana Spătaru
Georgiana Spătaru este de profesie psiholog, iar în ultimii ani s-a dedicat ca facilitator de formare personală și coach, unei nișe deosebite: căutarea fericirii. Astfel, a creat mai multe programe de dezvoltare emoțională și spirituală, printre care cursurile C.R.E.S.C. (Curs de Relaționare Emoțională si Spirituală pentru Copii) și a înglobat crezul ei în conceptul „Exerciții de Fericire”.