Mesaje de Sfântul Alexandru – urări și felicitări pentru cei cu numele Alexandru sau Alexandra

.

Pregătește mesaje de Sfântul Alexandru pentru oamenii dragi, pentru frații, surorile, prietenii și prietenele care poartă numele de Alexandru sau Alexandra. Cele mai frumoase mesaje de Sfântul Alexandru vor face ziua mai frumoasă pentru toți sărbătoriții zilei.

Pentru toți cei dragi și pentru cunoscuții care se sărbătoresc pe data de 30 august, poți alege câteva dintre cele mai frumoase mesaje de Sfântul Alexandru. Peste 2,2 milioane de români își sărbătoresc onomastica pe data de 30 august și îl au drept patron spiritual pe Sfântul Alexandru, considerat ocrotitorul credinței și al tuturor credincioșilor.

Cine a fost Sf. Alexandru

Mesaje de Sfântul Alexandru - urări și felicitări pentru cei cu numele Alexandru sau Alexandra

Sfântul Alexandru a trăit în secolul al IV-lea, pe vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare, a fost călugăr, apoi ucenicul Arhiepiscopului Mitrofan al Bizanțului. Ierarhul a dus o viață modestă, fără știința cărților, cu toate acestea a fost numit episcop între anii 313 și 337 după Hristos.

În această perioadă, el a participat la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325, când este condamnată orice erezie față de credința creștină și este excomunicat Arie, preotul care susținea că Fiul Domnului nu are aceeași natură divină precum Dumnezeu și este doar creatura acestuia, chiar dacă este cea mai frumoasă și cea mai perfectă dintre creaturi. Conform lui Arie, Iisus Hristos nu este veșnic, idee care a stârnit un val de revoltă în rândul capilor bisericii.

Sfântul Alexandru a criticat vehement ideile lui Arie și este recunoscut în istoria bisericii drept un vajnic apărător al preceptelor și credințelor religioase, bazate pe învățăturile lui Iisus.

Ce semnifică numele Alexandru

În țările române, Alexandru era considerat un nume important și era folosit adesea pentru botezul copiilor de domn. Un număr de 22 de domnitori români din Țările Române și Moldova au purtat numele Alexandru, precum și numeroși boieri de rang înalt.

Numele Alexandru provine de la numele persan Aleksandros. El s-a răspândit în spațiul Greciei Antice și este pomenit în Iliada lui Homer. Aleksandros era al doilea numele al lui Paris, fiul regelui Priam. De asemenea, varianta feminină a numelui a apărut pentru prima dată în Descrierea Eladei a lui Pausanias.

Aleksandros este compus din verbul „alexo” – care însemna ”a apăra, a proteja” și particula „andros”, formă de genitiv a substantivului „aner” – bărbat, om. Prin urmare, semnificația numelui Alexandru ar fi „bărbatul care îi apără pe oameni”.

Se spune despre cei care poartă numele de Alexandru că au personalități puternice, că știu să se impună, că sunt persoane independente și optimiste. Sunt firi energice și înzestrare cu o inteligență practică. Despre fetele care poartă numele Alexandra se spune că sunt puternice și descurcărețe și ambițioase în dragoste și în carieră.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Alexandru

Numele Alexandru este popular în lumea creștină și folosit în numeroase regiuni din Europa, dar și în Statele Unite ale Americii (SUA) sau America Latină. Este un nume deosebit, cu o sonoritate puternică și o muzicalitate aparte, iar părinții pot face diverse diminutive pentru copiii pe care îi botează cu numele Alexandru.

Pe data de 30 august, putem trimite mesaje de Sfântul Alexandru părinților, fraților și prietenilor care poartă numele acesta sau diverse prescurtări și diminutive precum:

  • Lixandra și Lixandru;
  • Lisandru și Lisandra;
  • Sandru și Sandra;
  • Sandu și Sanda;
  • Săndel sau Sănducu
  • Lexi;
  • Alecu;
  • Alexandrin și Alexandrina;
  • Alessandra sau Alexia
  • Sandi;
  • Ducu sau Duțu.

Mesaje și felicitări pentru cei care poartă numele Alexandru

Mesaje de Sfântul Alexandru - urări și felicitări pentru cei cu numele Alexandru sau Alexandra
  1. Așa cum numele Alexandru înseamnă ”bărbatul care îi ocrotește pe ceilalți”, așa ești tu pentru mine un suflet puternic, în care îmi pun toată nădejdea. La mulți ani, dragul meu soț! Voi fi mereu lângă tine și voi avea mereu nevoie de dragostea ta!
  2. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul creștin al acestei zile să te însoțească pretutindeni! Îți doresc o zi de Sf. Alexandru cât mai frumoasă, cu toți cei dragi alături
  3. La mulți ani, Sandu! Să dea Domnu să te împiedici de un bolovan de noroc, să calci într-o baltă de fericire, să te stropești din cap până la picioare cu iubire și să fii sănătos!
  4. Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători! La mulți ani, Alexandru!
  5. De ziua numelui tău, cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani, dragă Alexandru!
  6. Hristos să îți călăuzească pașii, să îți aducă bucurie în suflet și să te ocrotească! La mulți ani!
  7. Fie ca sfânta zi de azi să îţi călăuzească paşii spre fericire şi împliniri. La mulți ani!
  8. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc aniversare cât mai frumoasă și plină de iubire!
  9. La mulţi ani, Săndel, să ai o sănătate beton, să ai o zi bună şi niciun strop de ghinion!
  10. Sper ca sărbătoarea Sfântului Alexandru să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales multă dragoste! La mulți ani!
  11. Fie ca sfântul ce te protejează azi să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată de ziua ta, să fii înconjurat de oameni care te iubesc și să primești tot ceea ce îți dorești!
  12. La mulți ani, Alexandru! Multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
  13. La multi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe saturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulți ani și sus paharul! La mulți ani, Alexandru!
  14. O prietenie sinceră este o binecuvântare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu tine este ca un talisman aducător de noroc. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine, voi fi mereu alături de tine și azi îți urez un sincer: La multi ani, Alexandru!
  15. De ziua ta, îți doresc tot ce îți dorești tu și nu ai, tot ce-ți lipsește și-ți folosește, multă sănătate, prieteni adevărați și multă bucurie! La multi ani, Alexandru!
  16. E ziua ta de nume, hai să ne bucurăm din tot sufletul, mai mult ca niciodată! Zâmbește! Viața va fi frumoasă! La mulți ani, Alexandru!
  17. Să fii liber ca vântul, luminos ca soarele și fericit ca florile, pentru că meriți cea mai bună viață! Și să fii lângă mine mereu, iubitul meu! La mulți ani de Sfântul Alexandru!
  18. Toate visele tale să devină realitate și dorințele să se transforme în realizări! La mulți ani de Sfântul Alexandru!
  19. La multi ani, dragă Alexandru! Să ai parte numai de împliniri, iar viata să îți fie o eternă sărbătoare!
  20. Felicitări cu ocazia onomasticii! Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, Sandu/Alexandru!
  21. La multi ani și fie ca Sfântul Alexandru să te călăuzească mereu spre fericire și noroc!
  22. De ziua numelui tău, cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani, Alexandru!
  23. Sfântul Alexandru să te ocrotească, să te păzească și să îți călăuzească pașii toată viața! Iar azi să îți aducă bucurie și dragostea tuturor! La mulți ani!
  24. La mulți ani, Sandule! Să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale și să curgă șampania toată ziua! Să îmi trimiți și mie o cupă să închin în cinstea ta, prietene!
  25. Azi, de Sfântul Alexandru, îți doresc tot ce e mai bun în viață! Iți doresc ca ziua de azi să îți aducă multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău și să poți împărtăși tot ce ai tu mai bun cu ei. Lumină în suflet și multă fericire!
  26. Un gând bun de Sfântul Alexandru!!! Fie ca toate dorințele să ți se împlinească! Să ai parte de tot ce-ti dorești, să fii fericit cu cine-ți dorești, să fii sănătos și să fii iubit cum te iubesc eu.
  27. Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros LA MULȚI ANI, multa sănătate multe realizări si tot ce va doriți lângă cei dragi.
  28. În această sfântă zi, îți doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor si fie ca Sf. Alexandru sa te călăuzească mereu in viată. LA MULȚI ANI!
  29. La mulți ani și spor în toate, cu belșug și sănătate! Să trăiești, Alexandru!
  30. Iți doresc ca Sfântul Alexandru de azi să te ajute să îți împlinească visele, iar oamenii din jurul tău să îți ofere numai dragoste și afecțiune, așa cum îți ofer și eu! La mulți ani, prieten drag și bun!

Mesaje de Sfântul Alexandru pentru doamnele și domnișoarele care poartă numele Alexandra

  1. Îți doresc o zi minunată de Sfântul Alexandru și vreau să știi că ești și vei fi mereu iubită de mine și de toți ai noștri. Cu drag, soțul tău!
  2. Îți urez La mulți ani, pentru că porți un nume de sfânt și fie ca sărbătoarea Sf. Alexandru să îți aducă fericire, speranță, bucurie și multă dragoste lângă cei dragi.  
  3. Felicitări, draga mea Alexandra cu ocazia zilei onomastice. Îţi urez să fii mereu sănătoasă şi plină de voie bună. La mulţi ani! 
  4. Iubirea ce mi-o porți, încrederea și respectul față de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. La Multi Ani, iubita mea Alexandra! Viața mea nu ar avea niciun sens fără tine și fără dragostea ta!
  5. Mă bucur că exiști în viața mea și te iubesc tot mai mult pentru iubirea ta sinceră și necondiționată. La mulți ani, draga mea Alexandra!
  6. Îți urez să ai o zi la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori! La mulți ani, Alexandra!
  7. În această sfântă zi, îți doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor și fie ca iubirea mea să te călăuzească mereu în viață. LA MULȚI ANI, dragă Alexandra!
  8. În zi de sărbătoare, fie ca cei dragi să te înconjoare cu dragostea lor, iar iubirea mea să îți ofere doar clipe de fericire! La mulți ani, iubita mea Alexandra!
  9. Sper ca această zi specială să îți aducă lumină și fericire, înțelepciune și speranță, să ne ajute să dăruim tot ce avem mai bun familiei noastre și sufletelor noastre! La mulți ani, iubita mea!
  10. Azi, îți doresc tot ce e mai bun pentru tine. Iți doresc ca această zi să îți aducă multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău și să poți împărtăși tot ce ai tu mai bun cu ei. Lumină în suflet și multa fericire!
  11. Sărbătorim azi pe Sf. Alexandru și te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu așa, blândă, bună și generoasă. Ești o soție de nădejde și un adevărat om. Iartă, iubește și trăiește frumos cu cei din jurul tău. La mulți ani, iubita mea Alexandra!
  12. Îmi luminezi întreaga zi cu zâmbetul tău și îmi luminezi viața cu bunătatea și felul tău frumos de a fi. Aș vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău, draga mea! La mulți ani!
  13. Deşi azi ai primit multe mesaje cu urări care mai de care, tot al meu e cel mai tare, pentru că în această lume gri eşti singura pată de culoare, pe câmpia vieţii mele ești cea mai frumoasă floare! La mulți ani, iubita mea Alexandra!
  14. Inima mea ar fi prea mică fără dragostea ta, zâmbetul meu ar fi prea trist fără ochii tăi, iubirea mea nu ar exista fără tine! De ziua ta îți dăruiesc inima mea pentru totdeauna, draga mea Alexandra!
  15. Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări astfel încât să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani, dragă Alexandra!
  16. Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată și un an plin de realizări. La mulți ani înfloritori!
  17. Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer „La mulți ani”!
  18. La mulți ani, dragă Alexandra! Să ai parte numai de împliniri, iar viața să îți fie o eternă sărbătoare!
  19. Cu ocazia zilei de Sf. Alexandru îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume și să ai parte numai de zile senine și însorite! La mulți ani!
  20. De ziua Sf. Alexandru îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!
  21. Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!
  22. Cu ocazia sărbătoririi numelui tău, primește un călduros „La mulți ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce îți dorești lângă cei dragi.
  23. Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericită, iubită și bucuroasă. La Mulți Ani!
  24. Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc din partea mea. La mulți ani de Sfânta Alexandra!
  25. Îţi doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase şi mai deosebite, pline de bogăţie sufletească şi nu numai. La mulţi ani, dragă Alexandra!
  26. Dragă Sandra, îți urez să ai o viață senină ca răsăritul de soare, iar sufletul să-ți fie curat ca a floare. Iți urez o zi de neuitat și un călduros La Mulți Ani!
  27. Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă sănătate și un sincer La multi ani!
  28. Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate și împliniri. Și să nu uiți că noi vom fi mereu alături de tine, dragă Alexandra.
  29. Iți urez „La mulți ani” în zi de sărbătoare și fie ca Sfântul Alexandru al cărui nume îl porți să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericire și multe bucurii în viață!
  30. La Mulți Ani! Sfântul Alexandru să-ți dea sănătate și putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii și fericire alături de familie și cei dragi.

sursa foto: Hepta.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton