Oficial ucrainean: Orașul Mariupol, în carantină din cauza unei posibile epidemii de holeră

.

Militarii ruși au impus carantină în orașul Mariupol din sud-estul Ucrainei pentru că există riscul să apară o epidemie de holeră, susține un oficial ucrainean.

În Mariupol situația este una critică în ceea ce privește condițiile de viață. Din cauza asta, în oraș există riscul să izbucnească o epidemie de holeră, iar ocupanții ruși au decis să impună carantină, a anunțat Petro Andriușcenko, un consilier al primarului orașului, potrivit Libertatea.

Vedem că orașul se închide. Cuvântul «holeră» este menționat în interiorul orașului, printre autoritățile ocupante și întreprinzătorii acestora, a transmis acesta.

În Mariupolul ocupat de ruși, oamenii se confruntă și cu lipsa electricității și a gazului. Andriușcenko a mai spus că localitatea este plină de gunoaie și morminte săpate doar puțin. Civilii, între 1.500 și 2.000, stau ore în șir în soare pentru a primit câte un pachet cu mâncare, a mai dezvăluit consilierul ucrainean.

Și ministrul adjunct al Sănătății, Ihor Kuzin, susține că există posibilitatea declanșării unei epidemii de holeră din cauza lipsei apei potabile și a înmormântărilor în masă în locuri neautorizate, care pot duce la poluarea apei.

Citește și: Cum a slăbit Andrei Duban 25 de kilograme în șapte luni. „Mă felicit pentru pasul făcut!”

„M-a invitat să dorm alături de ea şi n-am putut refuza!”. Surpriză de proporții la Insula Iubirii

Shakira și Gerard Pique au confirmat despărțirea, după 11 ani de relație

Amber Heard nu îi poate plăti lui Johnny Depp despăgubiri de 10,4 milioane de dolari

În Mariupol au mai fost cazuri de holeră

În Mariupol au mai existat cazuri de holeră și în 2011: „Știm că s-au înregistrat cazuri de holeră în această regiune și în Mariupol în trecut și ne concentrăm pe prevenirea acestui lucru pe cât posibil”, a spus el, potrivit hotnews.ro.

Asupra acestui pericol a atras atenția și directorul regional pentru Situații de Urgență al OMS, Dorit Nitzan, care a declarat în luna mai că distrugerea sistemului de alimentare cu apă din Mariupol poate răspândi boli infecțioase, inclusiv holera.

Am primit informații de la organizațiile nonguvernamentale care lucrează acolo că acolo (la Mariupol – n.red.) Pe străzi este doar o mlaștină, iar canalizarea este amestecată cu apa potabilă.

Acesta este un risc uriaș de răspândire a multor infecții, inclusiv holera. Ne amintim că înainte de 2011 au fost cazuri de holeră la Mariupol, iar noi ne pregătim de acest scenariu, a explicat Nitzan atunci.

În vederea acestui scenariu, OMS a început să pregătească truse și vaccinuri împotriva holerei, potrivit alephnews.ro. De asemenea, Ministerul Sănătății din Ucraina a început monitorizarea cazurilor suspecte de holeră în regiune la 1 iunie.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton