Un neurolog străin a descoperit o metodă prin care susține că poate influența capacitatea atingerii obiectivelor schimbând modul de gândire. Trebuie doar să urmezi exercițiul următor!
Gândurile pot influența circumstanțele și relațiile noastre
Neurologul Tara Swart a decis să explice mecanismele prin care creierul poate influența realitatea. După 10 ani în care a aprofundat noțiuni despre cum funcționează creierul, Tara Swart a ajuns să susțină conferințe în fața a sute de mii de oameni din toată lumea, vorbind despre metoda prin care gândurile pot schimba viitorul. Noua interpretare a neuroplasticității (capacitatea creierului de a schimba realitatea) demonstrează că gândurile noastre pot influența circumstanțele și relațiile noastre. Potrivit doctorului, prin exerciții putem învăța să stabilim o legătură între creierul limbic și cortex.
Primul pas este stabilirea intenției. Imaginați-vă dacă trăiți viața pe care v-ați imaginat-o. Dacă răspunsul este negativ, stabiliți-vă o intenție prin care să schimbați ce vă nemulțumește. Realizați o listă a scopurilor care v-ar produce satisfacție și bucurie!
Pasul al doilea este reprezentat de tabloul succesului. Mai exact, de un colaj de imagini care să reprezinte obiectivul propus. Este un instrument puternic care activează căile tactile, vizuale, emoționale, intuitive și motivaționale din creier. De fiecare dată când te vei uita în tabloul în care ai pus toate reprezentările visurilor tale (o mașină, o casă, un copil etc.), declanșezi un stimul emoțional care transmite un mesaj puternic creierului tău.
Pasul trei este reprezentat de resetarea gândurilor nebenefice. Resetarea constă în plasarea unor noi gânduri în locul celor nebenefice, oferindu-i subconștentului ocazia de a găsi mai ușor oportunitățile disponibile pentru realizarea scopului propus. Studiile au arătat că există o schimbare mică între schimbarea propusă în creier în urma unei experiențe și un exercițiu de imaginație al aceluiași eveniment.
Trebuie să abandonați zona de confort!
Pasul patru – „ieși de pe pilot automat!”. Dacă doriți să faceți schimbări semnificative în viața voastră, trebuie să abandonați zona de confort și să deveniți mai receptiv la idei noi. Pentru a face față numărului mare de informații, creierul dezvoltă în mod natural un fel de „algoritm” personal care filtrează milioane de mesaje pe care le primește în fiecare oră.
Pasul numărul cinci constă în eliminarea oricărui tip de gândire și comportament care nu ne ajută în îndeplinirea scopurilor noastre. Fie că ne urmăresc din copilărie sau din experiențele anterioare ale vieții de adult, amintirile neplăcute sunt cele care ne țin pe loc atunci când vine vorba de atingerea obiectivelor.
Pasul numărul șase este reprezentat de păstrarea unei liste a lucrurilor pentru care sunteți recunoscători. Neurologul recomandă să notați zilnic lucrurile pentru care sunteți recunoscători vieții și să învățați să vă concentrați atenția mai multe pe acestea decât pe experiențele negative!
Sursă: Adevarul.ro
Sursă foto: Shutterstock.com
Ultima modificare ianuarie 28, 2019 3:47 pm