O fostă co-producătoare și scenaristă a serialului “Grey’s Anatomy” și-a mințit ani în șir colegii că are cancer, prefăcându-se bolnavă la locul de muncă.
Elisabeth Finch (44 de ani), care a scris și pentru serialul “The blood”, de la HBO, a recunoscut recent că “nu a avut nicio formă de cancer”, așa cum le spusese colegilor ani la rând. Mărturisirea ei a venit abia acum, după 10 ani de minciună.
„A fost cea mai mare greșeală din viața mea!”
Am spus o minciună când aveam 34 de ani și a fost cea mai mare greșeală din viața mea. Minciuna a devenit din ce în ce mai mare și am ținut-o în mine atâta timp – a declarat Finch, potrivit publicației Today.
Elisabeth Finch, care a scris pentru 13 episoade din “Grey’s Anatomy” și a produs 172, le-a spus colegilor din emisiune că a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos, în urmă cu un deceniu. Despre “boala ei” a scris și pentru publicații mari precum Elle Magazine și The Hollywood Reporter.
Propria ei minciună a inspirat-o să scrie povestea unui personaj
Într-un articol din 2019, scenarista a mărturisit că propriul ei diagnostic inventat a inspirit-o să scrie povestea personajului Catherine Fox, din “Grey’s Anatomy”, interpretat de Debbie Allen.
Mărturisirea a venit la nouă luni după ce Disney, compania-mamă a ABC, și Shondaland, compania fondată de Shonda Rhimes, în 2005, pentru a produce „Grey’s Anatomy”, a demis-o pe scenaristă, pe perioadă nedeterminată, pentru a investiga acuzațiile cu privire la inventarea diagnosticului. Soția lui Finch a fost cea care a dat-o de gol, la scut timp după ce a aflat. Cuplul este acum în proces de divorț.
Un fost coleg din echipa proiectului „Grey’s Anatomy” a declarat că Finch arăta ca și cum i-ar fi căzut părul și că „lua în mod regulat pauze ca să vomite şi mânca doar sare pentru perioade lungi de timp”. În plus, şi-ar fi „atașat un cateter fals pe braț și și-a ras părul de pe cap pentru a pretinde că face chimioterapie”.
Prin minciună, s-a simțit “în siguranță, văzută și auzită”!
Elisabeth Finch a mai spus că a început să mintă după ce a suferit o operație complicată la genunchi, când avea 34 de ani, iar la momentul respectiv, toată lumea era grijulie și se purta frumos cu ea.
Prin minciună, a mai precizat ea, a reușit să facă față problemelor pe care le avea și acela a fost modul ei de a se simți “în siguranță, văzută și auzită”, după ce sprijinul primit în urma operației s-a încheiat. Ea a mai vorbit și despre abuzul fizic și emoțional al fratelui, de-a lungul copilăriei, care a contribuit la minciuni.
O altă minciună a lui Finch a fost când a declarat, în 2019, că fratele ei s-a sinucis. Dar acesta trăiește și lucrează în prezent ca medic în Florida. Tot în aceeași manieră mincionasă a mai spus că o prietenă apropiată a murit în 2018, într-un atac terorist, în Pittsburgh.
Un caz clasic de tulburare fictivă. O tulburare mintală gravă în care cineva îi minte pe ceilalți sub pretextul că este bolnav, îmbolnăvindu-se intenționat sau autovătămându-se. Tulburarea nu are o cauză cunoscută – a spus, legat de acest caz, Dr. Marc D. Feldman, profesor de psihiatrie și profesor adjunct de psihologie la Universitatea din Alabama, Tuscaloosa.