David Popovici, gest caritabil impresionant. Sportivul își donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial

.

David Popovici, campionul mondial și european la înot, care a uimit o lume întreagă cu performanțele sale sportive, a făcut un gest impresionant pentru a o ajuta pe Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori.

David Popovici își donează casca şi ochelarii cu care a câştigat cele două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta de anul acesta. Banii vor fi folosiți în campania inițiată pentru ajutorarea Florentinei Filipovici, care are nevoie de o casă. Fosta sportivă, în vârstă de 28 de ani, se luptă cu o boală grea și își crește singură cei trei copii: o fetiță de 7 ani și doi băieți de 3 și 5 ani.

David Popovici, gest caritabil impresionant. Sportivul își donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial

Citește și: Vlăduța Lupău, cu un pas mai aproape de casa visurilor sale! Cum va arăta locuința artistei

Cine sunt concurenții sezonului 18 „Te cunosc de undeva!”. 8 cupluri de vedete au spus „DA” provocării

Alex Delea, dezvăluiri neașteptate despre Lavinia Pîrva: „Ce? Eu sunt singurul? Cred că mai sunt o grămadă!”

Prima reacție a Shakirei după ce Gerard Pique s-a afișat cu amanta

David Popovici: „Simt că trebuie să fiu alături de Florentina”

Pentru că am învățat în toți acești ani cât de important e să ai oameni alături, să fii sprijinit atunci când ai mai mare nevoie, simt că trebuie să fiu alături de Florentina. Ea are nevoie de o casă, pentru ca fetița și băiețeii ei să poată să crească în liniște și în siguranță, a mărturisit David Popivici pentru Fundația Hope and Homes for Children, care a demarat campania.

Pe rețelele de socializare, sportivul și-a îndemnat susținătorii să doneze pentru acțiunea caritabilă pe care o susține.

Dacă pot ajută, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţin bine, îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, ca în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei, a scris sportivul pe rețelele de socializare.

David Popovici, gest caritabil impresionant. Sportivul își donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial

Echipamentul de campion al lui David Popovici a adunat în mai puțin de o lună donații de peste 40.000 euro

În mai puțin de o lună, peste 40.000 euro au fost strânși în cadrul campaniei demarate de Hope and Homes for Children alături de campionul mondial la natație, David Popovici. A fost nevoie de circa 2650 de donații pentru ca acest lucru să fie posibil.

La finalul campaniei ce se va încheia vineri, 26 august, ora 14.00, unul dintre donatori va intra în posesia căștii și a ochelarilor lui David, prin tragerea la sorți ce va avea loc până cel târziu la data de 2 septembrie 2022. Suma adunată va fi dublată de Genpact.

Fundația Hope and Homes for Children a demarat în primăvara acestui an construcția unei case cu trei camere pentru Florentina, în satul ei natal din județul Suceava, însă pentru finalizarea, mobilarea și utilarea ei, erau necesare fonduri suplimentare.  

Acum, cea mai mare dorință a Florentinei se va îndeplini datorită ajutorului primit de la David și de la atâția oameni cu inimă mare – va putea trăi în siguranță împreună cu copiii ei, a declarat Robert Ion, Director de Fundraising și Comunicare, Hope and Homes for Children România.

Îți mulțumim, David, pentru că am putut, împreună, să construim una dintre cele mai de succes campanii umanitare de pe platforma Galantom! Le suntem recunoscători donatorilor care au făcut posibilă, într-un timp record, strângerea sumei care să-i asigure Florentinei și familiei ei un viitor liniștit, a mai spus acesta.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton