Cum supravietuim in propria noastra familie

.

Relatiile dintre parinti si copii, dintre frati, dintre partenerii care formeaza un cuplu ajung uneori in situatii asemanatoare, metaforic vorbind, cu o „usa turnanta”: fiecare crede ca el are dreptate si celalalt greseste. Intelegerea din familie sau cuplu se degradeaza cu timpul, provocand resentimente, suferinte, conflicte. Psihoterapeutul de familie intervine asumandu-si rolul de „al treilea obiectiv”….

Cum supravietuim in propria noastra familie

Autor: Mony Elkadm in colaborare cu Caroline Glorion; Colectia: Familia la Curtea Veche

Relatiile dintre parinti si copii, dintre frati, dintre partenerii care formeaza un cuplu ajung uneori in situatii asemanatoare, metaforic vorbind, cu o „usa turnanta”: fiecare crede ca el are dreptate si celalalt greseste. Intelegerea din familie sau cuplu se degradeaza cu timpul, provocand resentimente, suferinte, conflicte.

Psihoterapeutul de familie intervine asumandu-si rolul de „al treilea obiectiv”: el determina familia sau cuplul sa iasa din cercul vicios, ajutandu-l pe fiecare membru al acestora in parte sa vada situatia dintr-o alta perspectiva, sa pretuiasca valorile care-l apropie de ceilalti, sa puna pe primul plan coeziunea familiala.

Pentru ca toti ne nastem, crestem, ne indragostim, ne casatorim, iubim, inselam, facem copii, divortam, plangem, uitam si iertam. Pentru ca suntem singuri sau impreuna, pentru ca suntem parinti sau copii, pentru ca ne pasa de cine suntem, de cei din jur, si mai ales pentru ca fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeste si vrea sa o protejeze.

    
Vedete din Romania Vedete internationale